Ingrediente
- 1 piept de pui mare cca 700-800 g
- 1 telina potrivita
- 1 pastarnac
- 1 patrunjel
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 400 g smantana 40% grasime
- 3 galbenusuri de ou
- 2 linguri faina
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- piper
- otet
- 1 morcov mic si un ardei capia rosu
- patrunjel
Mod de preparare
Mai intai punem la fiert pieptul de pui si legumele curatate si spalate. Avem grija sa luam spuma formata. Cand au fiert si pieptul si legumele, le scoatem din zeama, strecuram zeama si o punem din nou in oala. Pieptul de pui il taiem fasiute. Morcovul, pastarnacul si patrunjelul le-am taiat cubulete mici. Punem in zeama pieptul de pui taiat si morcovul, pastarnacul si patrunjelul si lasam oala pe foc.
Separat frecam galbenusurile cu faina si smantana, adaugam sare si piper, tragem oala de pe foc si turnam compozitia in oala amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. Punem oala din nou pe foc sa mai fiarba 10 min. Pisam usturoiul si il adaugam in ciorba, punem si otet dupa cat vrem de acra si patrunjel taiat marunt. Tragem oala de pe foc si separat calim morcovul ras si ardeiul rosu, pana se inmoaie si apoi il punem in cioarba pentru o culoare frumoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba Radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|