Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti)

Postat de DinDragostePentruGatit in Ciorbe
10 Apr 2012 | 7545 vizualizari
Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti)

Ciorba de varză (Shty) este una cu specific lipovenesc. Este la fel de bună atât cu carne cât şi fără. Momentul şi modul în care se adaugă varza fac diferenţa între ciorba de faţă şi restul ciorbelor de varză. De data asta am folosit varza roșie, normal ciorba se pregătește cu cea albă.

Ingrediente

  • 1 kg varză roșie;
  • în jur de 1 kg cartofi;
  • 2 cepe;
  • 2-3 morcovi;
  • 150 g țelină;
  • 1 păstârnac;
  • 1 rădăcină pătrunjel;
  • 1 ardei mare;
  • 2 lămâi;
  • 3 lg bulion;
  • pătrunjel, mărar;
  • delikat;
  • sare.

Mod de preparare

Se curăţă, se spală, se toacă legumele (ceapa, cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina). Se pun la fiert în apă, sare și ulei de floarea soarelui.

Cum am spus şi mai sus, varza este cheia acestei ciorbe.

Se toacă mărunt, se stropește cu zeamă de lămâie și se pune de-o parte.

Am tocat-o la robot de data asta, mi se pare că e mai bună ciorba dacă e tocată cu cuțitul, eu nu am avut timp...

Se face "pirajarca" :)) (varza călită)

Într-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui (dacă ciorba este grasă, se poate lua direct grăsimea deasupra acesteia) iar după ce s-a încins uleiul/grăsimea se adaugă varza tocată, se sotează 2-3 minute, se adaugă bulionul, se mai lasă alte 2-3 minute.

După ce legumele din ciorbă sunt fierte, se adaugă varza călită, cu ajutorul unei palete şi se fierbe la foc mic.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba taraneasca de pui

Postat de camelia75

Ciorba taraneasca de pui

Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar. Dupa ce a dat in cateva clocote se...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de mihaelar63

Ciorba de perisoare

Curatati si spalati legumele. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2012, 15:48
buna ciorbita
la 10.04.2012, 15:51
la 10.04.2012, 15:57
la 10.04.2012, 16:40
trebuie sa fie buna
la 10.04.2012, 16:46

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking