Ciorbita de legume cu scarita afumata

Postat de vero_closca in Ciorbe
10 Iul 2010 | 8839 vizualizari
Ciorbita de legume cu scarita afumata

Ingrediente

  • 500g scarita afumata
  • 3 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1-2 radacini de patrunjel
  • 1 sfecla rosie mai micuta
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei
  • 3 rosii
  • 1 gulie
  • 1 mana de fasole verde
  • 1 mangold(sau o mana de spanac)
  • 1 lamaie
  • cate 1/2 legaturi de patrunjel si leustean verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata,se spala si se taie zarzavatul dupa preferinta, iar scarita se taie felii. Se pune ceapa,morcovul,pastarnacul,patrunjelul,gulia,fasolea verde sa se caleasca putin in ulei,se adauga scarita,cartofii si se toarna apa fierbinte (mai multa sau mai putina-depinde cat de groasa vrei sa fie ciorba).

Se adauga dovlecelul,mangoldul,ardeiul si cand au dat 2-3 clocote se pune si sfecla rosie. Se lasa sa fiarba bine si cand legumele sunt fierte se adauga rosiile,zeama de lamaie si sare dupa gust. Se mai lasa pe foc 5 minute apoi se presara cu verdeturile tocate fin si se serveste.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de legume cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de ciorba de cartofi cu smantana

Postat de vasimur

Reteta de ciorba de cartofi cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de cartofi cu smantana M-am decis la varianta light, adică dietetică și fără prăjeli, dar am să vă prezint în paralel și varianta cu ceapa...

Citeste continuarea

Ciorba cu arome si culori tomnatice

Postat de Constelatialeu

Ciorba cu arome si culori tomnatice

Mai intai punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede. Dupa ce da 2-3 clocote, schimbam apa si punem din nou la fiert, procedam asa de inca 2 ori. Separat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2010, 00:09
Nu ti-a pus sefu linguri Revin
la 10.07.2010, 00:15
sa vi sa te servesti cu o portie! e acrisoara si aromata!
la 10.07.2010, 07:57
sefu' e zgarcit pun eu, ca nu-s
la 10.07.2010, 08:31
sefu, dormea la ora aia........ce credeti voi ca toata lumea bantuie pe aici la ore asa de tarzii?Vero, se poate o portie?..............delicioasa trebuie sa fie.............5 furcu...........
la 10.07.2010, 08:39
multumesc,fetelor! da,numai noi "bantuim! pe aici noapte! doar atunci am o clipa libera...in rest -toata ziua cu puiutii mei!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking