Ciulama cu ciuperci si pui
Postat de Oana in Mancare copii
2 Mai 2009 | 41083 vizualizari
Una din mancarurile noastre preferate, pe care o fac foarte des, este ciulamaua. Si neaparat cu mamaliguta langa!
Ingrediente
- cateva ciocanele de pui sau aripioare
- un morcov mare
- o cutie de ciuperci sau 5-6 ciuperci champignon maricele
- 4 linguri cu faina
- 6 linguri cu ulei
- o cutiuta mica cu smantana
- marar verde
- foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare
Carnea o spalam si o punem la fiert impreuna cu morcovul intreg. Cand sunt pe jumatate fierte adaugam si ciupercile. Daca folositi ciuperci proaspete, ele trebuie curatate si taiate feliute. Adaugam foile de dafin, sare si piper.
Buuuun! Cand carnea si morcovul au fiert, le scoatem din supa si strecuram zeama. Ar trebui sa avem cam 2 litri de supa.
Intr-o craticioara intinsa punem uleiul, cand s-a incins adaugam toata faina si amestecam repede cu un tel. In acelasi timp se pune cate un polonic de supa fierbinte, amestecand continuu. Ar fi bine sa aveti un ajutor daca nu va descurcati singuri :D. Pe masura ce se ingroasa ciulamaua mai adaugam cate un polonic de supa pana ajungem la consistenta dorita. Dam focul mai mic si adaugam carnea, ciupercile si morcovul ras pe razatoarea mica. Apoi turnam smantana si mai lasam putin pe foc. La sfarsit presaram marar mult tocat marunt si facem repede mamaliguta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci si pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Postat de oanapl
Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...
Citeste continuarea
Postat de merisor67
Condimentăm carnea cu sare și piper și o rumenim pe toate părțile, în tigaia wok, cu puțin ulei de măsline.
Transferăm apoi carnea în alt vas, iar în locul ei,...
Citeste continuarea
Recomandari pentru tine si casa ta
Comentarii
la 15.10.2009, 12:30
De ce sa folosim rentajul la copii?nici pentru noi nu e sanatos.eu as zice sa sotam putin ciupercile cu putin ulei de masline le adaugam in supa unde fierbe carnea cu legumele tocate iar la sfarsit adaugam faina dizolvata in smantana si se fierbe pana se ingroase.
la 18.11.2009, 12:04
nici eu nu fac prajeala la mancaruri...e otrava goala pt organism si am incercat sa pun la sfarsit faina dizolvata si la fel a iesit....pt noi nici o diferentza
la 19.11.2009, 12:24
Fetelor, chiar nu se prajeste faina si nici nu e rantas!!! In momentul in care se pune faina in uleiul incins se adauga imediat supa fierbinte, putin cate putin. Chiar nu are timp sa se prajeasca nimic! Pur si simplu se ingroasa compozitia de la faina si apoi se subtiaza la consistenta dorita cu ajutorul supei. Se poate face si cum a zis alysa, dar eu prefer metoda mea. Eu am probleme cu bila si NU fac mancaruri cu prajeli!
la 19.11.2009, 12:48
super reteta,multumesc mult
la 19.11.2009, 13:51
Cu placere, Carmen, ma bucur ca iti place! Mi-am adus aminte, in loc de ulei de poate adauga unt, dupa plac.
Vezi toate comentariile (12)
COMENTEAZA