Ingrediente
- un piept pui mai marisor
- 300 gr ciuperci marisoare
- un cub unt
- o lingura faina
- 1 cana lapte
- o cutie 350 gr smantana grasa
- sare
- ulei masline
- marar verde
- piper alb
Mod de preparare
Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se lasa intregi sau se taie felii. (mie imi plac intregi).
Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei masline si se rumenesc cubuletele de carne. Dupa ce s-au rumenit, se adauga ciupercile si se calesc la foc iute. Se adauga sare si piper alb. Se dau deoparte.
In alta tigaie, topim un cub de unt, rumenim o lingura de faina si stingem cu o cana de lapte. Amestecam rapid sa nu formeze cocoloase si apoi adaugam smantana. Presaram un pic de sare si piper alb. Adaugam puiul cu ciuperci peste sos si mai lasam un pic sa fiarba la foc mic.
Servim cu mamaliguta calda si marar verde tocat proaspat peste ciulama.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|