Ciulama din pipote și inimioare

Postat de panacris in Pui
27 Ian 2014 | 3897 vizualizari
Ciulama din pipote și inimioare

O mâncărică ușoară și fină, îmbunătățită cu smântână ;)

Ingrediente

  • pipote și inimioare de pui cca. 500 g
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • enibahar 1 boabă,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți,
  • țelină 50 g,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată.
  • gulie movalie cca. 50 g,
  • făină albă de grâu 2-3 linguri,
  • smântână 3 linguri,
  • piper colorat măcinat grosier

Mod de preparare

Ceapa și zarzavaturile se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin sărată, asezonată cu foaie de dafin și enibaharul.  Apoi se strecoară, atenție zeama se păstrează;) . Măruntaiele se toacă mărunt, eu am folosit robotul :D, apoi se pun din nou la feirt, la foc mediu în  puțină zeamă ce s-a obținut la fierberea măruntaielor.  Pentru obținerea sosului, făina se omogenizează cu zeama strecurată, obținută la fierberea măruntaielor și a legumelor, apoi se adaugă în amestecul de mai sus, smântâna, apoi se asezonează  de sare și piper, adăugându-se la măruntaiele fierte, amestecându-se continuu, cca. 10  minute, pentru a nu se face cocoloașe, 

Ciulamaua se servește fierbinte cu mămăligă!

Spor și poftă bună! ;)

P.S. Imagini intermediare, nu am :P. Dar mă credeți pe cuvânt că eu am preparat ciulamaua :D 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama din pipote și inimioare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciulama din măruntaie de pui

Postat de panacris

Ciulama din măruntaie de pui

Ceapa și morcovii se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2014, 19:16
Buna, buna!
la 27.01.2014, 19:18
o bunatate
la 27.01.2014, 19:21
la 27.01.2014, 19:23
Cine zice ca nu gatesti ? Place ciulamaua si copacelul din colina cu mamaliguta
la 27.01.2014, 19:29
foarte buna

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking