Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi

Postat de Ina in Mancaruri de legume
23 Aug 2011 | 13344 vizualizari
Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi

Buna si in zile de post, daca renunti la kaizer

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 200 g kaizer
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g ciuperci ( pot fi si din conserva)
  • 3-4 rosii mari, bine coapte ( sau 400 ml. suc de rosii )
  • sare
  • patrunjel verde
  • cartofi
  • ulei

Mod de preparare

Feliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3 linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete, ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul felii.Lasam sa se caleasca 5 minute, mestecand continuu, apoi stingem cu rosii pasate la robot sau 400 ml suc de rosii si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Spalam o legatura de patrunjel, tocam si presaram peste sos. Servim alaturi un piure de cartofi. 

Daca dorim sa facem piure de post, procedam astfel: curatam cartofii de coaja, ii feliem si-i punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii pasam adaugand putina  sare/ delikat si zeama in care au fiert , putin cate putin. La final adaugam ulei incins, in functie de cat dorim piureul de pufos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

Postat de RODIMUR

Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, până ce devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și...

Citeste continuarea

Conopida cu sos alb

Postat de licurici_lra

Conopida cu sos alb

Am fiert conopida in apa cu sare, 15min, apoi am asezat-o intr-un vas termorezistent. Am taiat gogosarul feliute si l-am adaugat peste conopida, apoi am pus si porumbul si am presarat cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2011, 20:35
daca s ciuperci am venit
la 23.08.2011, 20:38
ce prezentare de exceptie
la 23.08.2011, 20:41
a fost o mancarica la care "m-am jucat" Nu ma asteptam nici eu sa-mi iasa asa
la 23.08.2011, 21:02
cine a ornat asa frumos farfuria, Costel?
la 23.08.2011, 21:19
vreau si eu o portie mare

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking