Clatite clasice cu gem si pasta de ciocolata

Postat de rivka in Prajituri
17 Sep 2009 | 14218 vizualizari
Clatite clasice cu gem si pasta de ciocolata

Cui nu-i e pofta cateodata de o clatita? :)

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • putin ulei de floarea soarelui
  • 4 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 litru lapte
  • optional 1 cescuta mica de apa minerala sau bere
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
 

Mod de preparare

Din faina cu sare, oua, ulei si lapte se prepara coca pentru clatite mestecandu-se continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase.

Aluatul se da cca 35 minute la frigider.

Se prajesc clatitele pe rand in cate o lingura de ulei in tigaie, pe o parte si pe alta. se scot pe o farfurie si se servesc calde (sau reci) cu gem sau nutellalanga o cana cu lapte , cacao sau ceai.:)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite clasice cu gem si pasta de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci

Postat de simona72

Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Cand devin spumoase se adauga in fir subtire uleiul si apa. Ulterior se adauga faina, nuca...

Citeste continuarea

Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

Aluat : Intr-un castron cernem faina si presaram sarea. Separat amestecam drojdia uscata cu zaharul si laptele caldut, amestecam bine si apoi adaugam untul topit si ouale batute bine. Omogenizam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2009, 17:02
offffffffffffff... le-as manca pe toate...
la 17.09.2009, 19:46
Arata foarte bineee
la 12.11.2010, 15:27
eu poftesc mereu si na ca inca nu m am hotarat sa ma apuc de facut .mi se pare ca nu am sa reusesc sa fac aluatul si ca mi se lipeste clatita.dar mi se pare usoara reteta ..trebuie neaparat sa incerc 5 furculite de la mine
la 06.03.2011, 08:17

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking