Ingrediente
- 600 gr. faina alba proaspat cernuta
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 3 oua
- 400 ml lapte
- 200 ml apa minerala
- 1 praf de sare
- 1 esenta de vanilie
- 1 borcan peltea de gutui
- ulei pentru uns tigaia
Mod de preparare
Amestecam faina cu praful de copt si bicabonatul.
Adaugam ouale, praful de sare, esenta de vanilie,laptele si apa minerala.
Mixam totul foarte bine.
Punem tigaia la incins. O ungem cu ulei folosind o pensula din silicon.
Punem un polonic de amestec in tigaie, o inclinam in toate partile pentru ca intreaga suprafata a tigaii sa fie acoperita cu aluat si punem tigaia pe ochiul aragazului la flacara potrivita.
Dupa ce s-a copt pe o parte o intoarcem si o lasam inca 2 minute la copt.
Procedam la fel pana epuizam intreaga cantitate de aluat.
Dupa ce am copt toate clatitele, le ungem cu peltea de gutui si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|