Coca de ecler si choux

Postat de Brindusa in Prajituri
27 Mai 2010 | 10133 vizualizari
Coca de ecler si choux

Ingrediente

  • 175 ml apa
  • 85 g unt
  • 4 oua
  • 125 g faina 000
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare

Mod de preparare



Amesteca apa. untul, sarea si zaharul si topeste-le pe foc mediu. Amesteca, sa topesti untul. Lasa pana ce da un clocot.

Da jos oala de pe foc si adauga toata faina deodata. Amesteca sa se incorporeze bine. Pune din nou pe foc mic si amesteca cam 2 minute ca sa se usuce bine compozitia. Este foarte importanta etapa asta, pentru ca daca nu e uscata, nu se vor umfla choix-urile. Compozitia este gata cand ramane putin prinsa de fundul cratitei.

Varsa coca intr-un castron si lasa sa se raceasca putin, cam 1 minut. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Ouale trebuie sa fie incorporate foarte bine. La inceput e mai greu, dar in final trebuie sa arate ca un piure de cartofi.

Cu ajutorul unui posh (se poate si cu lingurita) cu deschizatura mare, pune gramajoare de coca cu 3 cm distanta intre ele. Cu un deget putin umezit aplatizeaza-le motul, ca sa aibe o forma rotunda cand se vor coace.

Coace choux-urile 10 minute la 220 C, ca sa se umfle bine si inca 20 min la 180 C, ca sa se usuce si sa capete culoare aramie.

Raceste-le pe un gratar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coca de ecler si choux" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Postat de mirela0911

Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Blatul 1: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Nuca macinata, faina si praful de...

Citeste continuarea

Desert briose cu picaturi de ciocolata si frisca

Postat de mirela0911

Desert briose cu picaturi de ciocolata si frisca

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt). Se adauga peste amestec ouale, uleiul, laptele, esenta si coaja de lamaie. Se mixeaza totul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2010, 19:22
prima!!!!!!!!!!
la 27.05.2010, 19:27
super super super
la 27.05.2010, 19:28
mersic, dar stati sa vedeti la ce le-am folosit
la 27.05.2010, 19:31
imi inchipui ca ceva cu cioco a iesit
la 27.05.2010, 19:36
sa vedem si noi l;a ce le-ai folosit

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking