Cocorada cu varza sau branza si marar

Postat de mimmi in Aperitive / Garnituri
16 Feb 2012 | 7309 vizualizari
Cocorada cu varza sau branza si marar

Ingrediente

  • Pentru 2 placinte avem nevoie de:  
  • 1 kg faina,
  • 150 ml lapte,
  • 350 ml apa calduta,
  • 50 g drojdie proaspata,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 2 linguri ulei,
  • 1,5 kg varza(alba sau rosie),
  • 2-3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper dupa gust,
  • 300 g branza de casa/cascaval/branza de burduf,
  • marar proaspat,
  • sare,
  • piper
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Drojdia sfarmata o amestecam cu zaharul si 150 ml lapte caldut,o lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margini punem sare dupa gust si uleiul,framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. Lasam aluatul la loc cald la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umpluturile: Taiem varza julien si o calim in putin ulei,pana se inmoaie,adaugam dupa gust sare si piper. Branza o dam pe razatoarea mare si o amestecam dupa gust cu marar tocat marunt,sare si piper dupa gust. Impartim aluatul in 2 parti egale. Intindem fiecare bucata de aluat intr-un cerc,in mijloc punem varza calita si o impaturam aducand marginile spre mijloc. Intindem cocorada cu ajutorul sucitorului cat este tava in care se coace.

La fel procedam si cu cea cu branza. Ungem tavile cu ulei,tapetam cu faina si punem placintele in tavi,le ungem cu ou batut si le dam la cuptor pentru cca 40 de minute pana sunt coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocorada cu varza sau branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

Postat de Oana

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

Aluatul foietaj dezghetat se taie in cercuri cu o forma speciala sau cu un pahar. Se unge fiecare cerc cu crema de branza. Rosiile cherry se taie in sferturi si se pun peste crema de branza....

Citeste continuarea

Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Postat de rocsi_1612

Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Aluatul: Punem laptele pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana. Amestecam cu mana, turnam lapte putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2012, 19:05
ce buna trebiue sa fie
la 16.02.2012, 19:44
buna buna
la 16.02.2012, 20:24
la 16.02.2012, 20:40
la 16.02.2012, 21:00
ce bunatate!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking