Mancare de post -Colac cu vinete

Postat de rhapsody in Mancaruri de post
25 Iun 2014 | 10592 vizualizari
Mancare de post -Colac cu vinete

Mi-a ramas niste compozitie de la chiftelele de vinete si m-am gandit sa o folosesc la altceva. :) Voi puteti folosi vinete proaspat coapte fiindca tot e plina piata. 

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 4 lg ulei de masline
  • Umplutura
  • 565 g compozitie de la chiftelele de vinete (sau vinete coapte)
  • 2 lg pesmet

Mod de preparare

1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc, sfarama drojdia si pune-o in adancitura impreuna cu zaharul si cu 100 ml apa calda. Dizolva usor drojdia intre degete in apa calda. Acopera vasul si lasa la dospit 10 min. Adauga restul de apa calda, amesteca cu o lingura, adauga sarea si framanta energic 5 minute incorporand treptata uleiul. Acopera vasul cu un prosop si lasa la dospit o ora.

2. Preincalzeste cuptorul la 170 grade celsius.

3. Framanta aluatul si intinde-l intr-o foaie de 1-2 cm grosime, cu lungimea de 40 cm si latimea 25-30 cm, pe masa pudrata cu faina. Intinde umplutura pe aluat lasand 1-2 cm liber la margini. Ruleaza colacul, alipeste capetele si transfera-l pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cresteaza-l din loc in loc cu o foarfeca de bucatarie si lasa-l sa dospeasca 10 min.

4. Coace colacul pana se rumeneste usor deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post -Colac cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salată cu legume și tofu

Postat de panacris

Salată cu legume și tofu

Brocoli, dovleceii, roșiile se spală se curăță, se feliază, se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Legumele se pun la gătit în Friteuza Tefal, sau într-o tigaie...

Citeste continuarea

Branza tofu la grill, cu legume la aburi

Postat de RODIMUR

Branza tofu la grill, cu legume la aburi

Legumele se curăță, se spală, se porționează și se fierb la aburi, timp de 35-40 de minute. Brânza tofu se strecoară de lichid, se usucă și se taie felii, cu grosimea de 1 cm....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2014, 18:22
Cred ca este tare bun!
la 25.06.2014, 19:06
Interesant !
la 25.06.2014, 19:08
Doamne, ce iti mai da prin capsorul tau Bun o fi daca il spui, ca de frumos e tare frumusel
la 25.06.2014, 19:10
Ce reteta interesanta
la 25.06.2014, 19:17
ooooooooo, daaa!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking