Mancare de post -Colac cu vinete

Postat de rhapsody in Mancaruri de post
25 Iun 2014 | 10558 vizualizari
Mancare de post -Colac cu vinete

Mi-a ramas niste compozitie de la chiftelele de vinete si m-am gandit sa o folosesc la altceva. :) Voi puteti folosi vinete proaspat coapte fiindca tot e plina piata. 

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 4 lg ulei de masline
  • Umplutura
  • 565 g compozitie de la chiftelele de vinete (sau vinete coapte)
  • 2 lg pesmet

Mod de preparare

1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc, sfarama drojdia si pune-o in adancitura impreuna cu zaharul si cu 100 ml apa calda. Dizolva usor drojdia intre degete in apa calda. Acopera vasul si lasa la dospit 10 min. Adauga restul de apa calda, amesteca cu o lingura, adauga sarea si framanta energic 5 minute incorporand treptata uleiul. Acopera vasul cu un prosop si lasa la dospit o ora.

2. Preincalzeste cuptorul la 170 grade celsius.

3. Framanta aluatul si intinde-l intr-o foaie de 1-2 cm grosime, cu lungimea de 40 cm si latimea 25-30 cm, pe masa pudrata cu faina. Intinde umplutura pe aluat lasand 1-2 cm liber la margini. Ruleaza colacul, alipeste capetele si transfera-l pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cresteaza-l din loc in loc cu o foarfeca de bucatarie si lasa-l sa dospeasca 10 min.

4. Coace colacul pana se rumeneste usor deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post -Colac cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole galbena

Postat de panacris

Ciorba de fasole galbena

Ceapa si usturoiul se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curătă morcovii, se tăie...

Citeste continuarea

Fasole scazuta cu usturoi

Postat de Patricia_Iordache_79

Fasole scazuta cu usturoi

Alegem fasolea de ceea ce nu trebuie (pietricele, coji, stricaciuni etc), o spalam si o punem la hidratat intr-un vas cu apa, de seara, pana dimineata. O spalam din nou si o punem la fiert in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2014, 18:22
Cred ca este tare bun!
la 25.06.2014, 19:06
Interesant !
la 25.06.2014, 19:08
Doamne, ce iti mai da prin capsorul tau Bun o fi daca il spui, ca de frumos e tare frumusel
la 25.06.2014, 19:10
Ce reteta interesanta
la 25.06.2014, 19:17
ooooooooo, daaa!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking