Ingrediente
- Aluat:
- 600 g faina
- 250 ml apa calda
- 25 g drojdie
- 1/2 lgt zahar
- 1/2 lgt sare
- 4 lg ulei de masline
- Umplutura
- 565 g compozitie de la chiftelele de vinete (sau vinete coapte)
- 2 lg pesmet
Mod de preparare
1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc, sfarama drojdia si pune-o in adancitura impreuna cu zaharul si cu 100 ml apa calda. Dizolva usor drojdia intre degete in apa calda. Acopera vasul si lasa la dospit 10 min. Adauga restul de apa calda, amesteca cu o lingura, adauga sarea si framanta energic 5 minute incorporand treptata uleiul. Acopera vasul cu un prosop si lasa la dospit o ora.
2. Preincalzeste cuptorul la 170 grade celsius.
3. Framanta aluatul si intinde-l intr-o foaie de 1-2 cm grosime, cu lungimea de 40 cm si latimea 25-30 cm, pe masa pudrata cu faina. Intinde umplutura pe aluat lasand 1-2 cm liber la margini. Ruleaza colacul, alipeste capetele si transfera-l pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cresteaza-l din loc in loc cu o foarfeca de bucatarie si lasa-l sa dospeasca 10 min.
4. Coace colacul pana se rumeneste usor deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post -Colac cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|