Conopida cu rosii la cuptor

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
13 Oct 2010 | 14607 vizualizari
Conopida cu rosii la cuptor

Conopida este una dintre legumele foarte usor de digerat; combinand-o cu rosii putem prepara mancaruri bogate in vitamine.

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 3-4 rosii coapte
  • 50 g cascaval ras
  • 2 linguri pesmet
  • 40 g unt
  • un praf de nucsoara
  • sare,piper macinat
  • Ptr sosul de rosii:
  • 1 conserva de rosii - 400 g
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei 
  • cateva frunze de busuioc
  • sare, zahar, piper macinat

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul si se taie cubulete, apoi se prajesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga rosiile din conserva si busuiocul tocat, apoi se condimenteaza cu sare, zahar si piper macinat (cam o jumatate de lingurita din fiecare). Se fierbe sosul neacoperit la foc mic cca jumatate de ora.

Intre timp se desface conopida buchetele, se spala si se fierbe cam 10 minute. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot semintele, iar pulpa se taie in patru. 

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se toarna sosul intr-un vas termorezistent uns cu ulei, pe margine se aseaza feliile de rosii, iar in mijloc buchetele de conopida. Deasupra se presara nucsoara.

Se amesteca cascavalul ras cu pesmetul si se presara peste legume, iar untul se marunteste deasupra. Se coace la cuptor 30 de minute pana devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Legume la cuptor cu couscous si pulpe de pui

Postat de katty

Legume la cuptor cu couscous si pulpe de pui

In uleiul incins punem la prajit pulpele curatate, spalate si scurse bine. Cand pulpele s-au rumenit pe ambele fete, le scoatem intr-o farfurie. In uleiul incins punem ceapa tocata fin,...

Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de Anett

Legume la cuptor

In primul rand pregatim legumele,  curatam si taiem in bucatele mai mici. Conopida introducem in apa clocotita sarata si lasam la fiert 6 minute. Scoatem si lasam sa raceasca. Ungem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2010, 15:25
Bun!
la 13.10.2010, 15:28
imi place
la 13.10.2010, 15:35
super vrerau si eu5f
la 13.10.2010, 15:44
Va astept la masa!
la 13.10.2010, 15:45
Asta merge si la diete....nu c-as tine eu asa ceva

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking