Ingrediente
- 1 conopida
- 3-4 rosii coapte
- 50 g cascaval ras
- 2 linguri pesmet
- 40 g unt
- un praf de nucsoara
- sare,piper macinat
- Ptr sosul de rosii:
- 1 conserva de rosii - 400 g
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei
- cateva frunze de busuioc
- sare, zahar, piper macinat
Mod de preparare
Se curata ceapa si usturoiul si se taie cubulete, apoi se prajesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga rosiile din conserva si busuiocul tocat, apoi se condimenteaza cu sare, zahar si piper macinat (cam o jumatate de lingurita din fiecare). Se fierbe sosul neacoperit la foc mic cca jumatate de ora.
Intre timp se desface conopida buchetele, se spala si se fierbe cam 10 minute. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot semintele, iar pulpa se taie in patru.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se toarna sosul intr-un vas termorezistent uns cu ulei, pe margine se aseaza feliile de rosii, iar in mijloc buchetele de conopida. Deasupra se presara nucsoara.
Se amesteca cascavalul ras cu pesmetul si se presara peste legume, iar untul se marunteste deasupra. Se coace la cuptor 30 de minute pana devine aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|