Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen

Postat de Ina in Muraturi
24 Ian 2014 | 7418 vizualizari
Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen

Ador sfecla rosie, in orice combinatii :X *** Daca nu gresesc, am vazut ideea cu chimenul la Lia si ma bucur ca l-am folosit si eu. Se obtine o zeama pe care-o bei cu cana :)))

Ingrediente

  • 2 conopide mari
  • 3-4 bucati sfecla rosie
  • 1 radacina de hrean ( sau cateva linguri cu hrean ras, in otet )
  • frunze de telina
  • 20- 30 grame grame seminte de chimen
  • 1 litru otet de 90 acetice
  • 2 litri apa
  • 600 g zahar
  • 5-6 linguri rase cu sare ( 1 lingura de sare la 1 kg. de legume )
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mustar

Mod de preparare

Conopida se spala bine si se desface in buchetele .

Curatam sfecla, o spalam si o taiem felii sau rondele potrivite.

Frunzele de telina se spala si se vor folosi intregi.

In bidonul in care vom conserva  conopida si sfecla rosie punem  mai intai o mana de mustar boabe ( cca 50-80 grame ).  Adaugam cca 20 grame seminte de chimen ,  10-20 boabe de piper si bucati de hrean curatat ( eu am pus 3 linguri cu hrean ras, in otet )  si frunze de telina.

Incepem sa asezam  buchetele de conopida alternand cu bucati de sfecla rosie si frunze de telina, pana terminam intreaga cantitate de legume.

Intr-o oala mare se amesteca 1 litru cu otet de 9 grade acetice, doi litri cu apa, zaharul, sarea, foile de dafin, o mana de boabe de mustar, cateva boabe de piper si cateva seminte de chimen. Daca este cazul, vom suplimenta cantitatea de zahar pana obtinem  gustul dorit. Se pune la fiert , iar cand da in clocot oprim focul si turnam fierbinte peste conopida si sfecla din bidon. 

Pentru a evita ridicarea legumelor la suprafata lichidului, facem pod din cateva scandurele ( curate ) asezate-n cruce . ( daca avem loc, putem pune cateva sticle cu apa ) . Punem capacul imediat si dam bidonul la rece. 

In cca 3 saptamani vom avea muraturi delicioase si frumos colorate :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei gras umplut cu varza si morcov

Postat de Lia1

Ardei gras umplut cu varza si morcov

Incepem prin a toca varza. Punem robotul la treaba. Eu nu tai cu razatoarea cu perforatii ca pentru morcovi (se rad prea mici), ci pentru feliat. Se colecteaza intr-un castron mare si se...

Citeste continuarea

Castraveti murati in saramura (reteta Motan)

Postat de MotanLaOale

Castraveti murati in saramura (reteta Motan)

Castravetii de marime potrivita se spala bine si se pun intr-o oala mare care sa-i cuprinda pe toti. Saramura se calculeaza in litri ca sa acopere castravetii din oala. Eu am pus castravetii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2014, 23:02
si a mea asa arata,dar din toamna ma pregatesc sa scriu reteta
la 24.01.2014, 23:02
la 24.01.2014, 23:04
bun bun bun
la 24.01.2014, 23:05
Lauraaaa, dormi? )
la 24.01.2014, 23:06
ce bunatate

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking