Cordon Blue cu garnitura de morcovi si piure de cartofi

Postat de marieta in Pui
21 Sep 2011 | 7199 vizualizari
Cordon Blue cu garnitura de morcovi si piure de cartofi

o mancare usoara sarat-dulce

Ingrediente

  • pentru cordon blue:
  • un piept de pui mare,
  • 6 felii de cascava,
  • 6 felii de sunca presata,
  • 2 oua,
  • 4 linguri de faina,
  • 4 linguri pesmet,
  • 3 linguri susan,
  • ulei pt prajit.
  • pentru mancarea de morcovi:
  • 1kg morcovi,
  • 1 ceapa,
  • 2 linguri margarina,
  • 200ml smantana dulce pentru gatit,
  • 1 lingura faina.
  • pentru piure:
  • 1.500g cartofi,
  • sare,
  • o lingura unt
  • o cescuta lapte.

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie in 6 fileuri care se bat usor, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare se pune o felie de sunca si una de cascaval. Se pliaza si se apasa bine sa stea lipit. Se bat ouale cu un praf de sare. Se pun celelalte ingrediente pe farfurii si se fac snitelele. Se dau prin faina, ou si pesmet 3 bucati. Celelalte 3 se dau prin faina, ou, susan. Se preseaza bine sa se lipeasca pe snitele susanul si pesmetul si se prajesc in ulei incins.

Morcovii se curata, spala si se taie rondele. Se calesc in margarina. Cand s-au calit putin se pune ceapa taiata marunt, se pune apa si se lasa la fiert. Cand sunt fierti se pune un cub vegeta, putina sare, faina amestecata cu smantana dulce si se mai da in cateva clocote. Se presara patrunjel tocat.

Separat se face piureul de cartofi.

In farfurie am pus asa:piure, 2 linguri de morcovi cu sos si cordon blue. Am socotit 2 bucati de persoana, dar la o masa a fost suficienta o bucata. Am servit mancarea cu salata de rosii si castraveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon Blue cu garnitura de morcovi si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana picanta de pui cu ardei

Postat de mihaelar63

Tocana picanta de pui cu ardei

Curatati ceapa si ardeiul , tocatile marunt si le puneti la calit in ulei . Puiul bine curatat se portioneaza si se adauga in vasul cu ceapa si ardei . Se adauga boia , sare , pasta de ardei...

Citeste continuarea

Snitele din piept de pui in crusta de susan

Postat de AdrianUdrea

Snitele din piept de pui in crusta de susan

Pieptul de pui se feliaza subtire si se presara cu sare si piper pe ambele parti ale feliilor. Se lasa asa la odihnit, 10-15 minute. Ouale se amesteca bine cu mustarul si sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2011, 17:00
bun bun dar cred ca se chiama ,,cordon bleu,,
la 21.09.2011, 19:14
ce bine arata
la 21.09.2011, 19:44
sunt fana cordon bleu
la 21.09.2011, 19:51
foarte buna mancarica
la 21.09.2011, 20:30
bun bun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking