Cordon Blue cu garnitura de morcovi si piure de cartofi

Postat de marieta in Pui
21 Sep 2011 | 7207 vizualizari
Cordon Blue cu garnitura de morcovi si piure de cartofi

o mancare usoara sarat-dulce

Ingrediente

  • pentru cordon blue:
  • un piept de pui mare,
  • 6 felii de cascava,
  • 6 felii de sunca presata,
  • 2 oua,
  • 4 linguri de faina,
  • 4 linguri pesmet,
  • 3 linguri susan,
  • ulei pt prajit.
  • pentru mancarea de morcovi:
  • 1kg morcovi,
  • 1 ceapa,
  • 2 linguri margarina,
  • 200ml smantana dulce pentru gatit,
  • 1 lingura faina.
  • pentru piure:
  • 1.500g cartofi,
  • sare,
  • o lingura unt
  • o cescuta lapte.

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie in 6 fileuri care se bat usor, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare se pune o felie de sunca si una de cascaval. Se pliaza si se apasa bine sa stea lipit. Se bat ouale cu un praf de sare. Se pun celelalte ingrediente pe farfurii si se fac snitelele. Se dau prin faina, ou si pesmet 3 bucati. Celelalte 3 se dau prin faina, ou, susan. Se preseaza bine sa se lipeasca pe snitele susanul si pesmetul si se prajesc in ulei incins.

Morcovii se curata, spala si se taie rondele. Se calesc in margarina. Cand s-au calit putin se pune ceapa taiata marunt, se pune apa si se lasa la fiert. Cand sunt fierti se pune un cub vegeta, putina sare, faina amestecata cu smantana dulce si se mai da in cateva clocote. Se presara patrunjel tocat.

Separat se face piureul de cartofi.

In farfurie am pus asa:piure, 2 linguri de morcovi cu sos si cordon blue. Am socotit 2 bucati de persoana, dar la o masa a fost suficienta o bucata. Am servit mancarea cu salata de rosii si castraveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon Blue cu garnitura de morcovi si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de pui umplut

Postat de eumimi

Piept de pui umplut

Mai intai desfacem fiecare piept de pui si il batem bine ca pentru snitele. Adauagam cate 1 felie de cascaval si cate una de bacon peste fiecare bucata de piept, presaram sare, piper si...

Citeste continuarea

Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano

Postat de Satisfyyourcravings

Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano

Se amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie.  Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2011, 17:00
bun bun dar cred ca se chiama ,,cordon bleu,,
la 21.09.2011, 19:14
ce bine arata
la 21.09.2011, 19:44
sunt fana cordon bleu
la 21.09.2011, 19:51
foarte buna mancarica
la 21.09.2011, 20:30
bun bun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking