Corn cu gem si nuca

Postat de Brindusa in Prajituri
20 Apr 2011 | 4815 vizualizari
Corn cu gem si nuca

Aceasta prajitura am invatat-o de la bunica din partea mamei, si provine din zona Ardealului. Chiar daca bunica ii zicea "corn", se face in tava de cozonac si are o textura de coca frageda.

Ingrediente

  • 600 g faina pentru patiserie sau cozonaci
  • 300 g unt taiat cubulete, moale
  • 4 galbenusuri
  • 200 – 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 120 g zahar
  • 1 lingura vanilie
  • 180 g nuca macinata amestecata cu 150 g zahar
  • 400 g gem de prune sau orice gem mai tare

Mod de preparare

Amesteca drojdia in 200 ml lapte si lasa putin la dospit (pana se formeaza bule de aer la suprafata).

Amesteca faina, zaharul si untul pana cand untul e incorporat. Adauga galbenusurile, vanilia si laptele cu drojdie si framanta pana se face o coca. Daca coca e prea tare, pune si restul de lapte. Coca trebuie sa fie moale, dar sa poate fi framantata. 

Lasa la crescut pana isi dubleaza volumul (dureaza mai mult decat la paine, pentru ca are multa grasime)

In acest timp unge 2 tavi de chec (sau tapeteaza cu hartie de copt). Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.

Cand coca e gata imparte-o in doua. Intinde o bucata si pune pe ea jumatate din gem si jumatate din nuca. Ai grija sa nu pui pana la margine. 

Ruleaza coca ca un tub si pune-o in forma de chec. 

Fa acelasi lucru si cu a doua bucata de coca.  Unge cele doua cornuri cu albus batut si coace la foc mediu pentru 25 minute. Lasa cornurile sa se raceasca putin, apoi scoate-le cu grija din tavi, pentru ca sunt foarte fragile Lasa la racit pe un gratar metalic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Corn cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tarta Raffaello

Postat de simona72

Desert tarta Raffaello

Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu gutui

Postat de simona72

Salam de biscuiţi, reţetă cu gutui

Salam de biscuiţi, reţetă cu gutui Pentru miezul de gutui: se spala fructele, se curata si se taie in cubulete. Se adauga peste ele zaharul, coaja rasa fin si sucul de la o lamaie mica, plus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2011, 21:29
prima papa si plec fetelor a fost foarte bun
la 20.04.2011, 21:59
si eu o feliuta
la 20.04.2011, 22:10
Ce bine arata
la 20.04.2011, 22:31
Ce bunatate!
Am papat in Maramures asa
la 21.04.2011, 08:20

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking