Cornulete alla mami meu

Postat de Sidy in Prajituri
23 Mar 2011 | 35807 vizualizari
Cornulete alla mami meu

Dupa cum spune si reteta...este o reteta mai veche de la mama mea, cu niste cornulete ce ti se topesc in gura.... Pot fi umplute cu nuca, gem , rahat sau ce preferati voi....

Ingrediente

  • 250 g margarina Rama( unt)
  • untura cat o nuca
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 15o ml lapte
  • 750 g faina
  • 4 linguri smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g rahat
  • gem de consistenta mai tare

Mod de preparare

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore bune se freaca bine cu zaharul, se adauga toate ouale, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putin lapte si smanatana. Adaugam treptat faina si laptele. Framanatam putin si lasam sa se odihneasca 15 minute, la cald, apoi facem 20 de cocuti.

Intindem pe rand fiecare cocut cu sucitorul si cu ajutorul unui cutit sau pinten , taiem aluatul in 8 parti egale. Umplem fiecare cornulet cu feliute de rahat sau cu putin gem, apoi rulam toate cornuletele. Lasam cuptorul la incalzit 10 minute la 180 grade , introducem tava cu cornulete pentru 20-25 minute sa se coaca. Lasam cornuletele sa se raceasca pe tava.

Le asezam apoi pe o farfurie si le presaram cu zahar praf. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete alla mami meu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura de post cu gem si nuca

Postat de robert_badica

Prajitura de post cu gem si nuca

Intr-un bol, punem apa, zaharul, uleiul si esenta. Amestecam pana ce se topeste zaharul. Peste amestecul lichid, punem faina,cacaoa si praful de copt. Omogenizam bine. Adaugam gemul si nuca...

Citeste continuarea

Rulada cu fructe de padure

Postat de timea

Rulada cu fructe de padure

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata. Adaugam galbenusurile mixand in continuare. La final incorporam faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2011, 08:57
Ce buuune si ce frumos ai spus scumpa mea Sidy..."a la mami meu" arata fantastic am salvat retetea la favo...si promit sa le incerc...dar cu unt...te imbratisez
la 23.03.2011, 09:05
bune bune
la 23.03.2011, 09:10
Ce apetisante sunt , si daca-s si de la mami tau ...
la 23.03.2011, 09:15
Chiar ti se topesc in gura !e testata si de mine; bravo, Sidy!
la 23.03.2011, 09:32

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking