Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
22 Feb 2014 | 7186 vizualizari
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza

vazand cat de gustos e aluatul cu pasta de ardei (folosit la prepararea pizzei) rapid m-am gandit sa mai prepar o portie, si sa-l combin cu branza telemea. Au iesit niste cornulete GROZAVE! ;)

Ingrediente

Pentru aluat:

  • cca 500 gr. faina alba
  • fulgi de ovaz. cca 50 gr.
  • 3 linguri pasta de ardei
  • sare dupa gust
  • 1 pachetel drojdie
  • 2 oua
  • apa calduta 250 ml
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura frunza uscata de telina
  • 2 linguri seminte de in zdrobite la robot

Umplutura:

  • 200 gr. branza telemea de oi
  • 2 albusuri
  • 1 iaurt natural
  • 2 linguri gris

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • 1 cutiuta lapte condensat (pentru cafea)
  • seminte de susan
  • sare

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.

Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam fulgii de ovaz, ouale, pasta de ardei si amestecam.

Punem restul de apa calduta,semintele de in, frunzele de telina si incorporam intreaga cantitate de faina. Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.

Il lasam la dospit in loc ferit de curenti de aer pana preparam umplutura dupa cum urmeaza:

-zdrobim branza cu o furculita, adaugam iaurtul, albusurile si grisul, amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 6 portii aproximativ egale.

Intindem o bila de aluat, o impartim cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din crema de branza preparata anterior.

Rulam cornuletele si le asezm in tava, pe hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 5 bile de aluat ramase.

Se ung cu galbenus batut cu laptele condensat, se presara  seminte de susan si sare, daca mai este nevoie si se dau la cuptor la temperatura medie pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stelute aperitiv cu crema de branza si avocado

Postat de andaoana

Stelute aperitiv cu crema de branza si avocado

Aluatul de foietaj trebuie sa il dezghetam dar nu foarte mult, doar atat cat sa-l putem desface. Daca se dezgheata prea mult atunci vom lucra mai greu cu el si se poate sa ni se lipeasca de...

Citeste continuarea

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata

Postat de Pungasa_Rogue

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata

Formarea nucilor: Se amesteca toate ingredientele pana ce se formeaza un aluat tare, dar putin lipicios.  Se unge fora de nuci cu ulei si se pune la incins la flacara aragazului....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2014, 22:12
bune bune
la 22.02.2014, 22:13
la 22.02.2014, 22:13
super
la 22.02.2014, 22:16
Bune rau!
la 22.02.2014, 22:16

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking