Cornulete bistritene

Postat de Sidy in Prajituri
24 Iun 2010 | 5201 vizualizari
Cornulete bistritene

Stiu ca sunt o multime de retete cu aceste cornulete, dar eu am aceasta reteta de la cumnatica mea din Bistrita si m-am gandit sa vi-o prezint si voua, asa cum am primit-o....

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 450 ml lapte
  • putina sare
  • 2-3 linguri cacao
  • faina cat cuprinde
  • pentru sirop:
  • - 400 g zahar
  • - 300 ml apa
  • - 2-3 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se framanta bine sa se omogenizeze cacaoa cu aluatul.

Din cele doua feluri de aluat se fac 8-12 gramajoare ( functie de cat de mari vreti sa fie cornurile), se acopera cu un prosop si se lasa la cald la dospit cam o ora.

Dupa ce a dospit frumos, se intinde rotund fiecare bucata si se suprapune una alba peste una maro( sau invers, cum vreti sa fie culoarea predominanta)si se taie in 8. Se ruleaza , se pun in tava peste hartia de copt si se mai lasa o ora la dospit in loc cald.

Se coc apoi in cuptorul dinainte incalzit pina foaia alba capata o culoare frumoasa aurie. Asa fierbinti se trec repede prin siropul fiert din ingredientele mai sus mentionate.

Se lasa sa se raceasca apoi si se pot servi...

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bistritene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu migdale si crema de cocos

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu migdale si crema de cocos

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna uleiul si se amesteca sa se omogenizeze. Faina si pudra de...

Citeste continuarea

Tarta cu piersici

Postat de retetele_tinei

Tarta cu piersici

Prima data se face crema, pt ca ea trebuie lasata la racit. Asadar, se pun 400ml lapte la fiert.Si pana fierbe laptele, se mixeaza bine, galbenusele cu zaharul si cu vanilina.Dupa ce s-au format o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2010, 08:58
Ce frumoase sunt!
la 24.06.2010, 09:24
super...eu am mancat la cineva in targoviste si erau date si prin nuca de cocos..foarte bune au fost
la 24.06.2010, 09:52
la 24.06.2010, 10:51
frumoase si delicioase
la 24.06.2010, 11:37
ce faine-s in doua culori

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking