Ingrediente
- 3 oua
- 300 ml ulei
- 25 g drojdie
- 450 ml lapte
- putina sare
- 2-3 linguri cacao
- faina cat cuprinde
- pentru sirop:
- - 400 g zahar
- - 300 ml apa
- - 2-3 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare
Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se framanta bine sa se omogenizeze cacaoa cu aluatul.
Din cele doua feluri de aluat se fac 8-12 gramajoare ( functie de cat de mari vreti sa fie cornurile), se acopera cu un prosop si se lasa la cald la dospit cam o ora.
Dupa ce a dospit frumos, se intinde rotund fiecare bucata si se suprapune una alba peste una maro( sau invers, cum vreti sa fie culoarea predominanta)si se taie in 8. Se ruleaza , se pun in tava peste hartia de copt si se mai lasa o ora la dospit in loc cald.
Se coc apoi in cuptorul dinainte incalzit pina foaia alba capata o culoare frumoasa aurie. Asa fierbinti se trec repede prin siropul fiert din ingredientele mai sus mentionate.
Se lasa sa se raceasca apoi si se pot servi...
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bistritene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|