Ingrediente
Aluat:
- 270-300 gr. faina
- 1 cutie crema de branza cu verdeata
- sare dupa gust
- lapte caldut (cca 100 ml)
- 1/4 lingurita zahar
- 1/2 cub drojdie
- seminte de in (3 linguri)
Umplutura:
- 150 gr.branza telemea de vaca
- 100 gr. branza de burduf
- 1 albus
Pentru uns:
Mod de preparare
Amestecam mai intai branzeturile date pe razatoare cu albusul de ou,obtinem o pasta pe care o vom folosi drept umplutura.
Drojdia se amesteca cu laptele caldut+ zaharul si sarea+ 1 lingura de faina. Lasam la dospit 10 min.
Intr-un vas separat asezam faina ramasa, crema de branza, semintele de in, apoi turnam amestecul dospit, amestecam totul foarte bine si lasam aluatul acoperit sa fie ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.
Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 5 portii aproximativ egale.
Intindem o bila de aluat, o impartim cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din crema de branza pregatita intre timp. Rulam cornuletele si le asezm in tava, pe hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 4 bile de aluat ramase.
Se ung cu ou batut, se presara chimen si se dau la cuptor la temperatura medie pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|