Ingrediente
- 1 kg faina
- 1 cana untura
- 4 galbenusuri
- 1 lta sare
- 300 gr smantana
- cateva linguri untura topita pentru uns
- Umplutura:
- 150 gr mac macinat;
- zahar dupa gust,
- vanilie,
- coaja de lamaie,
- 6 lte gris,
- 150 ml lapte,
- 2 albusuri de ou
Mod de preparare
- Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se intinde o foaie subtire. Cu mana ungem foaia cu untura topita si presaram cu putina faina, apoi impachetam aluatul in 4..Dam la rece 30 minute si repetam : intindem o foaie si o ungem si presaram cu faina; repetam de 3 ori acest procedeu si impachetam aluatul in folie alimentara si dam la rece la frigider pt 4 ore.
- Scoatem din frigider si impartim aluatul in parti egale (cca 6) - intindem foi subtiri pe care le taiem in patratele. Se umplu cu crema de mac si se dau forma de cornulete.
- Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade. Se tin pana se rumenesc usor deasupra. Se scot si dupa 5 minute le putem pudra cu zahar pudra.
Pentru umplutura: macinam macul si il amestecam cu zahar si vanilie, coaja de lamaie si putin lapte fierbinte.; separat facem un gris cu lapte fiert si amestecam cu macul. Cand e rece se amesteca cu albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar.
Sunt deosebit de bune, sfaramicioase sis e topesc in gura .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|