Cornulete cu plimez

Postat de margo in Prajituri
10 Noi 2014 | 3885 vizualizari
Cornulete cu plimez

Moi,pufoase,foietate,intr-un cuvant,delicioase aceste cornulete cu plimez.M-au incantat atat de mult cand le-am vazut postate de Cerasela Zaharie incat nu am rezistat tenatiei.Iata-le,in varianta mea.Nu sunt asa aspectuase ca ale ei ,pentru ca le-am facut mai mici,dar sunt minunate.Au fost o incantare pentru toata familia.Emiliei i-au placut atat de mult ca i-am pus si la pachet.Multumesc,Cerasela.

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 600gr faina,
  • 250 gr iaurt gras,
  • 150 ml apa rece,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 1 ling sare,
  • 2 ling zahar.
  • Ingrediente aluat pentru uns:
  • 300gr untura,
  • 3 ling faina,
  • 3 ling zahar pudra,
  • zahar vanilat,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de portocala sau de lamaie rasa fin,
  • 1 lingurita turmeric (optional).

Mod de preparare

Se amesteca faina cu iaurtul,apa,drojdia,sarea si zaharul.Seframanta pana se obtine un aluat pufos. Ingredientele pentru aluatul de uns se amesteca si se imparte in trei parti. Aluatul se intinde pe masa infainata bine,in forma dreptunghiulara si se unge cu o treime din aluatul pentru uns.Se imparte in noua patrate aproximativ egale,crestand niste taieturi care sa nu desparta complet patratele.Se pliaza fiecare patrat spre mijloc,acoperindu-l cu cel opus.Se continua plierea cu toate partile de aluat,de fiecare data din partea opusa ultimei bucati aduse spre mijloc. Aluatul se intinde din nou,se unge cu a doua treime de aluat apoi se taie si se pliaza la fel ca prima data.

Se intinde a treia oara aluatul in foaie dreptunghiulara,se unge cu o parte din untura ramasa,apoi se impatura laturile mari ale drptunghiului spre mijloc,fara a le suprapune.Se ung partile pliate,apoi se impatura si laturile mici. Aluatul astfel obtinut se intinde in foaie potrivit de groasa,in forma dreptunghiulara.

Se taie aluatul in doua,pe lungime,apoi in zig zag,pe orizontala,obtinand niste triunghiuri.Se pune umplutura si se ruleaza fiecare triunghi. Cornuletele se pun in tava si se lasa la cald sa creasca.Se ung cu galbenus de ou batut cu smantana si se dau la cuptor aproximativ 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu plimez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec în trei culori cu ness si nuca

Postat de AndrutzaP

Chec în trei culori cu ness si nuca

   Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.    Oualele se separa.    Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste. Apoi, se adauga 3 linguri ulei si...

Citeste continuarea

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

Postat de ancutsa

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri cu zahăr. În alt vas, se amestecă untul cu 5 linguri de zahăr, cu mixerul, se adaugă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2014, 20:46
Ce bune sunt!
la 10.11.2014, 20:55
bune
la 10.11.2014, 21:01
la 10.11.2014, 21:04
delicioase
la 10.11.2014, 21:07
Bune, bune! Dar tot n-am aflat ce reprezintă plimezul

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking