Ingrediente
- Ingrediente aluat:
- 600gr faina,
- 250 gr iaurt gras,
- 150 ml apa rece,
- 1 plic drojdie uscata,
- 1 ling sare,
- 2 ling zahar.
- Ingrediente aluat pentru uns:
- 300gr untura,
- 3 ling faina,
- 3 ling zahar pudra,
- zahar vanilat,
- esenta de vanilie,
- coaja de portocala sau de lamaie rasa fin,
- 1 lingurita turmeric (optional).
Mod de preparare
Se amesteca faina cu iaurtul,apa,drojdia,sarea si zaharul.Seframanta pana se obtine un aluat pufos. Ingredientele pentru aluatul de uns se amesteca si se imparte in trei parti. Aluatul se intinde pe masa infainata bine,in forma dreptunghiulara si se unge cu o treime din aluatul pentru uns.Se imparte in noua patrate aproximativ egale,crestand niste taieturi care sa nu desparta complet patratele.Se pliaza fiecare patrat spre mijloc,acoperindu-l cu cel opus.Se continua plierea cu toate partile de aluat,de fiecare data din partea opusa ultimei bucati aduse spre mijloc. Aluatul se intinde din nou,se unge cu a doua treime de aluat apoi se taie si se pliaza la fel ca prima data.
Se intinde a treia oara aluatul in foaie dreptunghiulara,se unge cu o parte din untura ramasa,apoi se impatura laturile mari ale drptunghiului spre mijloc,fara a le suprapune.Se ung partile pliate,apoi se impatura si laturile mici. Aluatul astfel obtinut se intinde in foaie potrivit de groasa,in forma dreptunghiulara.
Se taie aluatul in doua,pe lungime,apoi in zig zag,pe orizontala,obtinand niste triunghiuri.Se pune umplutura si se ruleaza fiecare triunghi. Cornuletele se pun in tava si se lasa la cald sa creasca.Se ung cu galbenus de ou batut cu smantana si se dau la cuptor aproximativ 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu plimez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|