Cornuri cu sare

Postat de pity19 in Piine
20 Mar 2014 | 3164 vizualizari
Cornuri cu sare

primele :)

Ingrediente

  • 250 gr faina ,
  • 150 gr unt ,
  • 15 gr drojdie ,
  • o lingura sare .

Mod de preparare

Punem faina intr-un castron , adaugam untul , sarea , drojdia dizolvata in putina apa calduta.

Amestecam cu o paleta sau cu mana , pana devine un aluat usor lipicios.

Acoperim amestecul cu un prosop curat si dam la loc cald pana creste cca 45 de minute .

Punem pe masa de lucru putina faina , luam aluatul , il intindem  cu sucitorul foarte subtire , taiem patratele mai marisoare , le rulam ;

Luam o tava tapetata cu hartie de copt , punem cornurile , le ungem cu galbenus de ou .

Le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 30 de minute sau pana se rumenesc .

Dupa aprox 10 minute scoatem cornurile si cu o lingurita presaram amestecul urmator peste cornuri ( 2 lg faina , 3 lg apa , 1  lg sare ) .

Lasam la cuptor inca 20 de minute apoi servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu sare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella

Iata cum se prepara Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella: Pentru inceput, pregatim ingredientele la indemana. Untul, ouale si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei....

Citeste continuarea

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2014, 23:50
la 21.03.2014, 07:27
la 21.03.2014, 11:07
interesant!
la 21.03.2014, 12:10
la 21.03.2014, 12:59

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking