Cornuri cu scortisoara si ciocolata

Postat de gaby_d in Dulciuri
26 Iul 2011 | 3333 vizualizari
Cornuri cu scortisoara si ciocolata

Oare daca mai pun sh-o sticla de vin, ma primeste bunica?;))

Ingrediente

Aluat:

  • 500 gr faina
  • un ou
  • 80 gr unt
  • o lingura zahar
  • un cub 25 gr drojdie proaspata
  • o lingura untura
  • o lingurita sare
  • 250-300 ml lapte cald

Umplutura

  • 200 gr zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 gr ciocolata rasa
  • 50-60 gr unt

Mod de preparare

Aluat:
Drojdia o framantam usor cu mana impreuna cu o lingurita de zahar. Adaugam 50 ml lapte caldut , 2 linguri faina, amestecam si lasam 10 min la loc cald.
Adaugam faina, oul, untura, untul taiat cubulete si, treptat, laptele caldut.
Framantam timp de 10 minute. Trebuie sa obtinem un aluat ferm, nelipicios.
Adaugati dupa caz faina sau lapte cald.

Acoperim cu-n servet curat si lasam cel putin o ora la loc cald.

Umplutura:
Amestecam cu mana toate ingredientele.

Cand a crescut aluatul, impartim in doua si fiecare jumatate in 4.
Din fiecare formam o bila mare , pe masa de lucru infainata, o aplatizam cu sucitorul si o taiem in 4.(ca in foto)
Punem cate o lingurita de umplutura si rulam incepand de la baza rotunjita,catre varf, apoi capetele le indreptam usor catre partea opusa varfului.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, unsa cu putin unt.
Mai lasam 20 min sa creasca dupa care introducem in cuptorul preincalzit, la aprox180-190 grade si lasam pana se rumenesc frumos.
Acum..depinde de cuptor..la unele trebuiesc coapte pe treapta superioara, la altele pe cea din mijloc..


Le scoatem, le ungem fierbinti cu miere diluata cu putina apa si le acoperim cu-n prosop gros.

ps. eu am umplut cateva doar cu ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu scortisoara si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha

Postat de aziz

Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha

In primul rind punem toate ingredientele intr-un loc calduros ,pina  ajung  toate la aceeasi temperatura. Totul trebuie sa fie caldut. Se face o gaura in mijlocul fainii, turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2011, 23:33
wooowwwww ce bunatate avem aici !
la 26.07.2011, 23:33
mi-ai facut o poftaaaaaaa.
la 26.07.2011, 23:33
ce prezentare!
la 26.07.2011, 23:34
felicitari !
la 26.07.2011, 23:56
n-ar fi mai bine sa dai prosopelu de pe cosulet ca sa savuram si noi un corn? Ne lasa gura apa...

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking