Cornuri cu unt si aroma de vanilie

Postat de merisor67 in Prajituri
11 Noi 2014 | 12883 vizualizari
Cornuri cu unt si aroma de vanilie

De mult timp vreau sa fac niste croissante, dar pentru a respecta reteta asa cum este de la mama ei, iti trebuie doua zile si multa rabdare. Zile am, dar rabdare nu, de data asta :))) Sper ca data viitoare, cand o fi ea, sa prestez niste croissante cu ciocolata, ca de-alea mancam eu cand eram mica. Mica la volum, nu ca varsta. :))))

Ingrediente

  • 120 ml lapte
  • 120 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr unt (65%)
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 esenta vanilie
  • 650 gr faina
  • In plus:
  • 250 gr unt (82%)
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte

Mod de preparare

In primul rand aducem toate ingredientele la temperature camerei.

Punem laptele la incalzit.

Punem si untul la topit, apoi il dam deoparte sa se raceasca putin, nu lucram cu el fierbinte.

Frecam drojdia impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele cald si o mana de faina.

Dizolvam o lingurita de sare in apa, apoi adaugam esenta.

Adaugam untul usor racit peste maiaua de drojdie, cele doua galbenusuri, omogenizam si incepem sa incorporam faina, turnand treptat si apa.

Amestecam usor, la inceput cu o spatula de lemn, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framantam usor pana se incorporeaza faina.

Ne oprim din a adauga faina atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Impachetam aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Pregatim o folie de plastic de dimensiunea unei coli de hartie A3, pe care o pliem in doua si punem untul la mijloc, in interior.

Cu sucitorul de aluaturi incepem sa intindem usor untul, pana il uniformizam frumos.

Atentie, lucram peste folie, astfel incat untul sa ramana impachetat in interiorul foliei.

Il intindem cat coala A4, apoi il asezam pe un platou sau fund de lemn, asa impachetat si il dam la frigider.

Scoatem aluatul si il intindem intr-o foaie masurand astfel incat dimensiunea foii de unt sa fie 2/3 din dimensiunea aluatului.

Asezam la un capat al aluatului untul, dar avem griza sa lasam marginile libere, mai tragem si intindem putin de margini.

Pliem partea libera de aluat peste unt, apoi aducem peste aceasta partea a doua cu unt.

Impachetam aluatul asa pliat in folie, il batem putin cu sucitorul si ii presam marginile, apoi il dam la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem, pe latime, nu pe lungimea pachetului, asezand aluatul cu partea deschisa spre noi, pentru a nu ne trezi cu untul pe afara.

Pliem iar aluatul in trei, il presam cu sucitorul si il dam din nou la frigider impachetat in folie.

Facem aceasta operatie de trei ori, dupa care intindem aluatul intr-o foaie de grosimea degetului mic si decupam triunghiuri isosceles din ea, in functie de cat de mari dorim cornurile.

Eu am taiat foaia intai in fasii lungi, apoi am trasat triunghiurile.

Rulam triunghiurile de la baza spre varf si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu galbenus de ou diluat cu purin lapte si dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumenesc frumos deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu unt si aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Choux a la creme cu capsuni

Postat de RuxyRux

Choux a la creme cu capsuni

Ar fi ideal sa va apuce pofta dimineata ca sa aveti timp sa preparati crema si sa o lasati la rece minim 3 sau 4 ore bune, daca nu mai mult, sa aiba timp sa se lege. In acest fel o veti putea pune...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot

Postat de merisor67

Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot

Pentru foi , caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugam  laptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie. Lasam vasul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2014, 14:46
Ce pofta mi-ai facut
la 11.11.2014, 14:53
tare bune trebuie sa fie!
la 11.11.2014, 14:57
ce bune trebuie sa fie ,
la 11.11.2014, 15:08
imi plac la nebunie
la 11.11.2014, 15:11
Delicioaseeeee!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking