Ingrediente
- 6 foi de aluat dintr-un pachet cu foi pentru placinta
- 200 ml ulei pentru uns foile
- 400 gr urda dulce
- 300 ml frisca
- 4-5 linguri de zahar praf brun
- 5 linguri de zahar brun
- 3 linguri de arahide crude macinate
- zeama si coaja de la 1/2 lamaie
- zeama si coaja de la 1 limeta
- putin anason stelat, scortisoara dupa gust
- 300 gr fructe de padure (zmeura si afine proaspete)
- 1 ou
- Pentru sos:
- 250 ml iaurt slab
- 100 gr fructe de padure
- 2-3 linguri de zahar pudra brun
- cateva frunzulite de menta proaspata dupa gust
Mod de preparare
1. amesteca urda cu zaharul pudra, lamaia si limeta, oul si anasonul; bate frisca si incorporeaz-o in urda, apoi pune amestecul la o parte;
2. separat amesteca scortisoara cu zaharul intr-o cana;
3. intinde o foaie, unge-o cu ulei, acoper-o cu o a doua foaie pe care o ungi de asemenea cu ulei si pe care presari zahar cu scortisoara apoi pui cateva linguri din compozitia de urda pe latimea foii; fa cu lingura adancituri in urda si pune fructele de padure bine spalate; ruleaza; strange capetele pentru a nu se scurge compozitia la copt si ruleaz-o intr-o tava de tort intocmai ca in imaginea de mai sus; continua operatiunea pana la epuizarea umpluturii, punand fiecare sul de aluat umplut in continuarea celorlalte in tava; unge coronita cu putin ulei:
4. pune-o la copt, in cuptorul incalzit bine in prealabil, pentru aprox. 20 de minute, pana cand se rumeneste bine;
Sosul de iaurt
5. intr-un blender amesteca iaurtul cu menta si zaharul, adauga mirodeniile si cu fructele de padure;
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|