Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure

Postat de klausenburger in Prajituri
14 Sep 2012 | 5363 vizualizari
Coronita crocanta cu urda dulce  si sos de iaurt cu fructe de padure

Aceasta coronita crocanta e ceea ce numes eu: ordine prin frigider, iar americanii - cooking with leftovers! Caci pe bune chiar asa a fost facuta. Si a fost amuzant foc. In ziua in care am gatit meniul aniversar pentru prietena mea, au ramas mai multe foi de placinta pe care nu le puteam recongela si nici nu voiam sa le arunc pur si simplu. Asa ca am descoperit ca prin frigider mai erau vreo 400 gr de urda dulce, si niste caserole micute (incepute) cu zmeura si afine proaspete pe care le voiam in iaurt, nicidecum in prajitura! Si cum tortul pentru amica mea avea el asa o slabiciune si trebuia sa stea mai mult la frigider decat mi-am propus (asta se intampla cand maresti cantitatile si uiti ca timpul curge in acelasi ritm!), numai bine, din toate adunaturile astea am pus de-un tort. Voi ce faceti cu adunaturile din frigider?

Ingrediente

  • 6 foi de aluat dintr-un pachet cu foi pentru placinta
  • 200 ml ulei pentru uns foile
  • 400 gr urda dulce
  • 300 ml frisca
  • 4-5 linguri de zahar praf brun
  • 5 linguri de zahar brun
  • 3 linguri de arahide crude macinate
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • zeama si coaja de la 1 limeta
  • putin anason stelat, scortisoara dupa gust
  • 300 gr fructe de padure (zmeura si afine proaspete)
  • 1 ou
  • Pentru sos:
  • 250 ml iaurt slab
  • 100 gr fructe de padure
  • 2-3 linguri de zahar pudra brun
  • cateva frunzulite de menta proaspata dupa gust

Mod de preparare

1. amesteca urda cu zaharul pudra, lamaia si limeta, oul si anasonul; bate frisca si incorporeaz-o in urda, apoi pune amestecul la o parte;

2. separat amesteca scortisoara cu zaharul intr-o cana;

3. intinde o foaie, unge-o cu ulei, acoper-o cu o a doua foaie pe care o ungi de asemenea cu ulei si pe care presari zahar cu scortisoara apoi pui cateva linguri din compozitia de urda pe latimea foii; fa cu lingura adancituri in urda si pune fructele de padure bine spalate; ruleaza; strange capetele pentru a nu se scurge compozitia la copt si ruleaz-o intr-o tava de tort intocmai ca in imaginea de mai sus; continua operatiunea pana la epuizarea umpluturii, punand fiecare sul de aluat umplut in continuarea celorlalte in tava; unge coronita cu putin ulei:

4. pune-o la copt, in cuptorul incalzit bine in prealabil, pentru aprox. 20 de minute, pana cand se rumeneste bine; 

Sosul de iaurt

5. intr-un blender amesteca iaurtul cu menta si zaharul, adauga mirodeniile si cu fructele de padure;


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu crema de ness si dulceata de visine

Postat de rocsi_1612

Briose cu crema de ness si dulceata de visine

Briosele: Ouale le mixam spuma impreuna cu zahar cu pastai si zaharul pana ce, acesta din urma, se topeste. Punem uleiul in fir subtire, laptele si cafeaua rece. Amestecam 300 gr faina cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu cirese

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu cirese

Pentru foi: Mixam ouale cu zaharul pana se topeste, adaugam o cana de faina si amoniacul stins cu otet. Dam la frigider pana a doua zi cand adaugam faina cat sa formam un aluat care se intinde...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 14.09.2012, 13:57
Ce frumos rumenita! Din toate ingredientele si mana faptuitorului a iesit o delicatesa!
la 14.09.2012, 14:19
merge perfect coronita asta
la 14.09.2012, 14:26
Sarut mana, Buni E si superba la gust
la 14.09.2012, 14:26
Diaconta e chiar o minunatie si se face tare repede. O sa refac reteta cat de curand
la 14.09.2012, 16:35
fain arata

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking