Ingrediente
- 1 kg costita porc
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- 6 catei de usturoi
- sare
- boia rosie de ardei
- 1 pahar vin alb
- Marinata :
- 2 linguri ulei
- 2 linguri mustar
- 2 linguri pasta rosii
- 2 linguri zeama lamaie
- 2 linguri ierburi aromatice (oregano, rozmarin, maghiran)
- sare
- piper
Mod de preparare
Se prepara marinata amestecand toate ingredientele .
Bucatile de costita se ung cu amestecul de marinata si se lasa la rece 2-3 ore minimum .
Cartofii , usturoiul si morcovii se curata , se spala si se taie in sferturi si se pun intr-o tava teflonata impreuna cu 500 ml apa .Sarati .
Deasupra se aseaza bucatile de costita si se pun la copt in cuptorul preincalzit .Costita trebuie sa fie jumatate in zeama .
Dupa 30 minute se intoarce costita si se stropeste cu vin alb. Se mai pune la copt 30 minute si se intoarce din nou .
Turnati deasupra carnii restul devin . Presarati boia rosie de ardei . Dupa 10 minute cu o lingura stropiti costita cu grasimea scursa in tava .
Serviti costita rumena si calda impreuna cu muraturi sau salata de cruditati .
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita cu cartofi ( la cuptor )" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|