Ingrediente
- Pentru aluat:
- 4 galbenusuri,
- 4 linguri cu lapte,
- 200 g unt,
- 75 g zahar farin,
- 2 linguri ulei,
- o lingurita bicarbonat de amoniu,
- 2 linguri zeama de lamaie,
- aprox. 400 g faina.
- Pentru umplutura:
- 4 albusuri,
- 3 linguri cacao,
- o cana cu nuci macinate,
- esenta de vanilie,
- coaja rasa de portocala,
- dulceata.
Mod de preparare
Aluatul:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga apoi untul moale, laptele,uleiul, coaja de portocala, esenta
si bicarb.de amoniu stins in zeama de lamaie. Se framanta bine. Se intinde o foaie de aluat, nu foarte groasa si se taie cercuri cu care se umplu formele de cosulet.
Umplutura:
Albusurile se bat bine cu zaharul. Cand s-au intarit se adauga nucile, cacaua si esenta de vanilie. Compozitia se pune intr-o punga care se taie la un colt. In formele imbracate cu aluat se pune cate o lingurita de dulceata iar deasupra se aseaza (cu ajutorul pungii) cate putin din amestecul de bezea. Se incalzeste inainte cuptorul si se coc la foc potrivit aprox. 20-25 minute.
Se lasa sa se raceasca si se scot usor din forme. Se pot pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu dulceata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|