Cotlet de porc cu piure de mazare si coulis de ardei rosu

Postat de nico15 in Porc
1 Iul 2012 | 4881 vizualizari
Cotlet de porc cu piure de mazare si coulis de ardei rosu

Ingrediente

  • 120 g de cotlet de porc
  • 150 g de mazare
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 g de ficatei de pasare
  • 50 ml de smantana pentru gatit
  • 100 g de mazare
  • 100 g de fistic
  • 100 g de praz
  • 1 rosie cherry
  • Ulei
  • Sare
  • Piper
  • Unt
  • ½ ceapa
  • ½ de morcov

Mod de preparare

Cotletul de porc il curatam(de piele si grasimi), vom lasa doar carnea si osul(curat), ungem cu ulei si punem pe gratarul incins, acoperim osul sa nu se arda cu folie de alumiu. Lasam cat sa prinda culoare pe ambele parti, dupa care vom da 25 de minute la cuptor intr-o tava unsa in prealabil cu ulei si in care am pus hartie cerata. Dupa expirarea timpului verificam daca este facut, daca nu putem sa mai lasam

Punem ardeiul rosu pe gratar ca sa-l coacem dupa ce s-a copt se va curata, se taie in bucati mici si se va da la blender se sareaza, pipereaza si se adauga ulei de masline(trebuie sa fie mai zemos)la final va fi trecut printr-o strecuratoare.

Pentru piureul de mazare, punem mazarea la fiert cu ceapa si morcovul(taiate brunoise). Dupa ce s-au fiert se scurge de zeama. Vom adauga unt intr-o tigaie dupa care vom sota legumele, adaugam, sare, piper si putina smantana lichida, lasam cateva minute pana intra in legume smantana dupa care luam de pe foc. Lasam sa se raceasca si blendam bine, dupa care vom trece continutul printr-o sita.

Sfecla a fost fiarta, aproximativ o ora, dupa care se curata de coaja si se taie cubulete, iar o parte o vom folosi la piure, blendam sfecla bine( dupa ce am scurs-o de zeama in care a fiert) adaugam ulei de masline, sare si piper.

Fisticul se va trage la tigaie(fara ulei) dupa care se va toca mai mare acesta va forma crusta pentru cotletul nostru.

Vom taia 4-5 rondele de praz si il vom trage intr-o tigaie nonaderenta cateva minute, vom trage si rosia cherry.

Luam bucata de cotlet si o afunda bine in piureul de sfecla cat sa prinda culoare si sa se poata lipi fisticul sa faca o crusta frumoasa.

Postamentul pentru cotlet este realizat din ficatei de pasare, fierti bine, dupa care ii vom adauga in alt vas in care déjà avem pregatit putin unt topit si smantana lichida, sare si piper, dupa cateva minute se vor lua de pe foc si se vor blenda bine, pana va rezulta o pasta mai tare.

Decoram ca in  imaginile alaturate. 

 Aceasta reteta este o combinatie intre reteta lui Chef Scarlatescu si miununatele idei ale lui Nico Lontras, eu m-am straduit doar sa le combin dupa cum am crezut eu mai bine.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu piure de mazare si coulis de ardei rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor

       Pulpa de porc trebuie sa fie degresata si dezosata. Se spala, se zvanta si se portioneaza bucati mai groase.Acestea se dau cu putin ulei, se condimenteaza,...

Citeste continuarea

Varza cu carnati in tigaia wok

Postat de Constelatialeu

Varza cu carnati in tigaia wok

Mai intai ne pregatim toate ingredientele, tocam varza si o frecam cu putina sare, ceapa o curatam si o taiem marunt, cubulete taiem si ardeiul capia, rosiile le decojim si apoi le taiem bucatele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2012, 09:50
minunat
la 02.07.2012, 10:21
la 02.07.2012, 10:30
bravo
la 02.07.2012, 10:47
foarte frumos l-ai aranjat
la 02.07.2012, 11:07
Ce frumos le dichisesti!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking