Cotlet de porc pe pat de ciuperci

Postat de papabundetot in Porc
24 Aug 2013 | 3564 vizualizari
Cotlet de porc pe pat de ciuperci

Cred asa,uitandu-ma acum la poze ca un titlu potrivit ar fi fost broscuta testoasa mai degraba,parca asa arata dar nici nu am vrut sa incarc farfuria,sa arate frumos asa ca….asta a iesit,oricum a fost extrem de gustos asta e clar si aromat :) si face parte din categoria preparatelor rapide,de seara dupa 10 ore de munca ….

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 5-6 felii cotlet de porc fara os
  • 400 gr ciuperci champignon
  • sos soia
  • otet balsamic
  • apa de flori de portocal (imi place mult in combinatia cu carne)
  • curry,fulgi de ardei iuti
  • sare,piper,
  • usturoi
  • ulei de rapita

Mod de preparare

Am pus carnita la marinat in sos soia,apa de flori de portocal (mi se pare ca da  un gust fantastic carnii de orice fel)  curry,fulgi de ardei si apoi am pus carnea cu tot cu marinata la cuptor pana cand s-a patruns bine si s-a rumenit frumos.

Ciupercile le-am spalat si le-am taiat bucati,nici mici,nici mari…cum va plac,apoi intr-o tigaie am pus la foc putin ulei de rapita,apoi usturoiul si dupa ce acesta si-a eliberat aromele am adaugat ciupercile taiate si le-am lasat la foc mic cateva minute pana s-au calit putin.La sfarsit am adaugat sare si piper peste ele pentru un plus de aroma si am servit cu cotletul de porc.Pentru decor,daca tot am descoperit aroma deosebita a frunzei de ardei iute…am folosit frunze de laardeiul meu.Imi place mult gustul frunzei,sper insa sa nu ramana ardeiul fara ele 

Nu este o masa complicata ci una mai degraba,rapida dupa o zi de munca obositoare,dar gustul final merita chiar si acest mic efort 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc pe pat de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cotlet porc pe pat de legume

Postat de retetele_tinei

Cotlet porc pe pat de legume

 Legumele se spala, se curata (dupa caz) si se taie cubulete. Atat legumele taiate cat si carnea se sareaza si se pipereaza. Legumele taiate se pun intr-o tava, carnea se prajeste pe ambele...

Citeste continuarea

Cotlet de porc la tava pe pat de legume

Postat de prohorez68

Cotlet de porc la tava pe pat de legume

Carnea se cresteaza, se condimenteaza cu sare,piper,boia iute,oregano dupa care se da la frigider. Se pune hartie de copt in tava dupa care se aseaza grasimea taiata bucatele,cartofii taiati in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2013, 18:28
la 24.08.2013, 18:33
la 24.08.2013, 18:52
Azi ai cam depăşit norma, să ştii. Tu ai postat azi cât postez eu în trei luni N-are rost să mai zic că-mi place tare mult şi acest fel.
la 24.08.2013, 19:10
Multumesc Padre! Ideea e ca s-au cam adunat si nu am avut timp,dar acum am zis sa imi fac putin timp si sa le pun daca tot le-am facut si pozat!
la 24.08.2013, 19:10
Ce bun!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking