Ingrediente
- Am folosit:
- 5-6 felii cotlet de porc fara os
- 400 gr ciuperci champignon
- sos soia
- otet balsamic
- apa de flori de portocal (imi place mult in combinatia cu carne)
- curry,fulgi de ardei iuti
- sare,piper,
- usturoi
- ulei de rapita
Mod de preparare
Am pus carnita la marinat in sos soia,apa de flori de portocal (mi se pare ca da un gust fantastic carnii de orice fel) curry,fulgi de ardei si apoi am pus carnea cu tot cu marinata la cuptor pana cand s-a patruns bine si s-a rumenit frumos.
Ciupercile le-am spalat si le-am taiat bucati,nici mici,nici mari…cum va plac,apoi intr-o tigaie am pus la foc putin ulei de rapita,apoi usturoiul si dupa ce acesta si-a eliberat aromele am adaugat ciupercile taiate si le-am lasat la foc mic cateva minute pana s-au calit putin.La sfarsit am adaugat sare si piper peste ele pentru un plus de aroma si am servit cu cotletul de porc.Pentru decor,daca tot am descoperit aroma deosebita a frunzei de ardei iute…am folosit frunze de laardeiul meu.Imi place mult gustul frunzei,sper insa sa nu ramana ardeiul fara ele
Nu este o masa complicata ci una mai degraba,rapida dupa o zi de munca obositoare,dar gustul final merita chiar si acest mic efort
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc pe pat de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|