Cous cous cu legume, stafide, samburi de pin, curcuma si curry

Postat de GretaRachita in Paste
15 Mar 2014 | 3939 vizualizari
Cous cous cu legume, stafide, samburi de pin, curcuma si curry

Cand pregatesc astfel de retete gust mereu…nu pentru ca lipseste ceva sau ca nu m-ar convige gustul, ci pentru ca nu ma pot abtine sa nu gust…defapt cred ca este gresit sa spun GUST, cred ca ar fi mai oportun sa spun ca MANANC de-a dreptul. Singura mea temere in aceste cazuri este aceea ca nu am ce sa mai pun in farfuria celorlalti comesani. Spre norocul meu nu vorbim despre o reteta calorica. Oricum, va sfatuiesc din suflet sa incercati si voi o astfel de reteta: este lejera, plina de culoare si de gust. Dar ce este cous-cous-ul? Este un tip de pasta, tipic gastronomiei nord africane, ce se facea odata numai din faina de grau dur (Triticum durum ) si apa. Astazi se face insa si din orz, mei, orez, porumb. Ceea ce noi gasim in magazin este cous-cous-ul deja precopt pe care doar trebuie sa il hidratam cu apa calda sau supa. Sunt foarte putine persoanele care mai fac astazi cous-cous-ul in casa de la 0, avand in vedere timpul indelungat necesar pregatirii. Mie imi place sa folosesc acest aliment, cu legume, cu peste, in salate. Este htranitor, gustos, simplu, distractiv si altfel, divers – iar eu iubesc diversitatea in bucatarie.

Ingrediente

  • - 250 g de cous-cous
  • - 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • - 270 ml apa
  • - 1 mozarella de 250 g
  • - 2 morcovi
  • - 1 praz
  • - 1 zuchina
  • - 1 ardei galben
  • - 1 ardei rosu
  • - 1 pumn de stafide
  • - 1 lingura de samburi de pin
  • - sare
  • - piper
  • - curcuma
  • - cury
  • - cateva frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Mai inainte de toate am pus apa sa fiarba. Cand aceasta a inceput sa fiarba, am adaugat sare , 1/2 lingurita de curcuma si 1/2 lingurita de cury, cous-cous-ul in ploaie si am amestecat, am adaugat uleiul , am amestecat din nou si am stins focul. Am lasat sa se odihneasca 2 minute apoi cu ajutorul unei furculit am amestecat bine facand ca boabele sa se desfaca una de alta.

Am taiat rondele subtiri prazul si l-am pus la foc, intr-o tigaie sau wok cu un fir de ulei. Am adaugat morcovii taiati jardinier (bastonase ), apoi zuchina si ardeii taiati in acelasi mod. Am lasat sa se coaca legumele, dar nu prea tare – mie imi place sa le simt crocante cand le servesc cu cous-cous, a.i. sa faca un contrast. Am amestecat legumele cu cous-cous-ul, cu mozarella taiata cubulete, cu stafidele pe care le-am tinut circa 15 minute in apa in prealabil, cu samburii de brad, pe care inainte i-am tostat si cu frunzele de busuioc pe care le-am rupt bucatele.

Gust, mireasma, culoare!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu legume, stafide, samburi de pin, curcuma si curry" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste fainoase pregatite in casa

Postat de diaconta

Paste fainoase pregatite in casa

Am pus faina pe blatul de lucru si i-am dat forma unui vulcan. Am spart ouale separat într-un castronel,apoi le-am pus în “craterul” format.Am pus si sarea....

Citeste continuarea

Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci

Postat de simona72

Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci

Gnocchi ii fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Zucchini, il spalam, ii taiem capetele, pastram coaja si il taiem in cubulete nu foarte mici. Ciupercile le taiem in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2014, 08:28
Si mie imi place cus-cusul, iar combinatia ta este delicioasa!
la 15.03.2014, 08:37
Trebuie sa fie bun
la 15.03.2014, 08:55
Imi place cus cusul si cum l-ai preparat!
la 15.03.2014, 09:41
delicios
la 15.03.2014, 09:45
Super!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking