Cozonac cu iaurt

Postat de ionela2682 in Dulciuri
30 Noi 2012 | 19203 vizualizari
Cozonac cu iaurt

Ingrediente

pentru 2 cozonaci

  • aproximativ 1- 1,2 kg faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana iaurt gras
  • 1 cana zahar
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 ou intreg
  • 1 cub drojdie (linco am folosit eu)
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • esenta de rom
  • sare
  • zahar vanilat
  • 0,5 cana ulei

Umplutura

  • 100 g ciocolata amaruie
  • nuci,stafide ,rahat

Mod de preparare

-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul(amestecam pana se dizolva complet),se dauga apoi aromele,la sfarsit adaugam iaurtul la temperatura camerei dar si galbenusurile si oul intreg.Omogenizam bine

-se incepe adaugarea fainii ,cernute in prealabil(pentru inceput doar 1 kg) framantand aluatul cu mana ..pana obtinem un aluat mai tare(nu va face-ti griji ,se va mai  inmuia in momentul in care se adauga uleiul)

-incepem sa adaugam putin cate putin ulei caldut,framantand in total cam 15 min,pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini

-se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volmul

-aluatul crescut se rastoarna pe masa de lucru si se impate in 4 bucati egale ca gramaj

(-pentru fiecare cozonac se va folosi cate 2 din bucatile de mai sus)

-intindem o foaie de aluat  (cam 0,5 cm ),radem ciocolata amaruie pe toata suprafata ,presaram nuci ,stafide ,rahat,rulam strans

-procedam la fel si cu cealalta foaie

-cele doua rulouri obtinute se vor rasuci intre ele .se asaza in tava de copt tapetata cu hartie de copt

-la fel se va proceda si cu cele 2 bucati de aluat ramas

-se acopera cu un servet curat ,se tin in loc caldut pana -si dubleaza volumul

-se ung cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte,se dau la cuptor pana trec testul scobitorii(apriximativ 1 ora)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac cu dovleac

Postat de sufletista

Desert cozonac cu dovleac

Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp...

Citeste continuarea

Desert budinca de cozonac cu mere

Postat de sufletista

Desert budinca de cozonac cu mere

Merele le dam prin razatoare, le calim in untul topit, adaugam zaharul pudra, amestecam ocazional pana ce scade zeama lasata, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca. Intr-un bol batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2012, 10:21
ce cozonac fain
la 30.11.2012, 10:27
Nu-i asa Dia!!De la un timp imi place tare mult sa fac cozonac...in diferite variante ..
la 30.11.2012, 10:30
Eu aduc repede cafea! ~0)
la 30.11.2012, 10:31
la 30.11.2012, 10:35
adevarul e ca-i bun cozonacul,nu stiu de ce tot facem tot felul de sofisticatenii

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking