Cozonacel la masina de paine

Postat de Sidy in Dulciuri
8 Mar 2011 | 5861 vizualizari
Cozonacel la masina de paine

Timpul mentionat ( 3 ore si 20 minute)este cu intreg programul masinii, cu dospitul si cu coptul impreuna...

Ingrediente

  • 250 ml lapte caldut( fiert)
  • 2 lingurite sare(rase)
  • 3 oua(+1 pentru uns)
  • 50 ml ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 750 g zaina
  • un plic drojdie uscata
  • 100 g stafide
  • 250 g rahat
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata, mai putin ultimele 3.Peste drojdie mai presaram o lingurita cu zahar .
Programam MP pe programul de framantat si dospit( Dough)si o lasam sa-si faca programul.

Intre timp stafidele le imnuiem in rom si rahatul il taiem feliute. Dupa ce masina si-a terminat programul,scoatem aluatul si il punem pe o fata de masa presarata cu faina. Facem 2 cocuti pe care ii acoperim si ii lasam sa mai dospeasca , la cald, vreo 15 minute. Intindem apoi cu sucitorul, fiecare cocut ca sa formam doua dreptunghiuri pe care presaram bucati de rahat si stafide sau orice fel de umplutura doriti. Rulam cozonaceii , ii punem in forma de copt si acoperiti ii mai lasam sa dospeasca 15-20 minute.

Pornim aragazul sa se incalzeasca, dupa 10 minute ungem cozonaceii cu un ou batut si ii dam la cuptor la 180 grade cam 45-50 minute pina se coc si fac o crusta maro, deasupra. Ii lasam sa se raceasca in tava, apoi ii putem taia feliute..

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacel la masina de paine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prima mea pasca

Postat de Valclaudia

Desert prima mea pasca

Am pus drojdia intr-un castron incapator, cu praful de sare si 1 lingur de zahar am amestecat pana a devenit drojdia lichida. Am adaugat apoi laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat,margarina...

Citeste continuarea

Inghetata cremoasa cu dulce de leche

Postat de ela

Inghetata cremoasa cu dulce de leche

Conserva de lapte condensat o pinem intr-o oala adanca si turnam peste ea apa cat sa depaseasca capacul conservei cu cateva degete. Punem la foc mic si lasam 3ore sa fiarba (eu am lasat mai putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2011, 07:58
lasa lasa nu-mi cumpar si eu o masinarie de asta ,ok ok deliciosi
la 08.03.2011, 08:54
bun bun
la 08.03.2011, 09:24
foarte buni..la multi ani!
la 08.03.2011, 09:28
Azi avem dezlegare la dulciuri ca doar e ziua noastra Multumim Sidy am luat o feliuta si e
La multi ani ! o zi cu mult soare, si multe flori
la 08.03.2011, 09:40
am luat la cafea la multi ani!!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking