Crap la cuptor cu orez si plante aromatice.

Postat de dicarmencitta1957 in Crap / Caras
20 Feb 2010 | 7499 vizualizari
Crap la cuptor cu orez si plante aromatice.

by dicarmencitta1957 Pestele este favoritul familiei.De regula mancam pastrav,somon si crap.Pestele este foarte bun si pentru sanatate,doctora mea nutritionista mi-l recomanda cu mare incredere,doar o singura data pe saptamana.Eu una as manca la orice ora peste.

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 bucatele de fileuri de crap.1 ceasca de vin(50 ml vin alb).1 ceasca de orez(200 gr).2 linguri de unt.100 gr dovleac razuit.Plante aromatice.optional sare,piper proaspat macinat(piper roz),vegeta fara sare(plafar bio),curry,tarhon uscat,menta uscata,rozmarin,tarhon.

Mod de preparare

Mod de preparare: Orezul se spala bine in cateva ape si apoi il punem la fiert conform cu indicatiile de pe punga de orez.In apa in care fierb orezul pun 2 linguri de unt,un praf de vegeta,un praf de curry,un praf de rozmarin si o mana de dovleac razuit(100 gr).Se stie ca la cantitatea de orez, se pune de 3 ori cantitatea de apa si il fierb pana infloreste orezul,doar atat cat sa mai ramana lichid,deoarece dupa ce l-am fiert inchid focul si pun capacul la craticioara si il mai las cateva minute asa acoperit.Separat punem intr-o forma de yena bucatile de file de crap,adaugam ceasca de vin(50ml vin alb),sare,piper proaspat macinat(piper roz),curry,un praf de tarhon uscat,rozmarin si bagam la cuptor pentru 25 sau 30 de minute.Pestele se face rapid,mai ales daca are si capac,este mai suculent si mai delicios.Daca tava de yena nu are capac putem folosi o folie alimentara de aluminiu.Dupa ce s-au pregatit ambele feluri,le vom pune pe un platou si vom servi,alaturi de un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor cu orez si plante aromatice." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crap in sos de rosii, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Crap in sos de rosii, la cuptor

Curatam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute,...

Citeste continuarea

Plachie de crap

Postat de Irina

Plachie de crap

Pestele gata filetat l-am asezat in tava si l-am condimentat cu sare si piper. Ceapa am taiat-o pestisor, rosiile cuburi, usturoiul felii, iar ardeii bastonase. In tigaia incinsa am pus...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 20.02.2010, 16:07
Astazi ai avut zi de peste. Eu mai nou m-am dat pe macrou proaspat.Dar vorba ta , as manca peste, in mod special caras prajit cu mujdei, la toate mesele., dar nutri zice: fara prajeli.
la 20.02.2010, 19:12
regulile sunt facute ca sa fie incalcate deci o prajeala la timpul potrivit e numai mai buna , bunica...

ce bun tr sa fie mmmm
la 20.02.2010, 23:51
Azi am avut alt fel de mancare.Acestea sunt retete vechi de asta toamna.Acest crap a fost facut la cuptor,nu prajit.Mai fac si eu prajit poate odata sau de doua ori pe an,dar nu mai mult.Prajeala nu face bine.Va multumesc pentru comentarii,sunteti toate dragute.
la 21.02.2010, 19:30
Chiar am niste peste in frigider si nu prea stiam cum sa il fac, mi-ai dat o idee foarte buna! Cred ca este delicios!
la 22.02.2010, 18:12
Asa este Liana,este foarte bun si noua ne plac garniturile cu plante aromatice.

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking