Crap la gratar cu sos de usturoi

Postat de RuxyRux in Crap / Caras
27 Feb 2011 | 8898 vizualizari
Crap la gratar cu sos de usturoi

Azi a fost zi de gratarit in aer liber...

Ingrediente

  • bucati de crap( dintr-un crap mare e ideal)
  • ulei masline
  • zeama de lamaie
  • sare

sos:

  • o capatana de usturoi
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • smantana( sau iaurt)
  • usturoi verde cu tot cu codite
  • sare
  • putin zahar( o lingurita)

Mod de preparare

Se incinge gratarul in curte, cat bei un vin fiert cu prietenii si mai stai la povesti...

Crapul se stropeste cu zeama de lamaie si ulei apoi se sareaza si se lasa putin la marinat.
Cand e gata focul punem crapul pe gratar si-l tinem pana e numai bun.

Se face sosul:
Se amesteca usturoiul tocat cu sare, o lingurita de zeama de lamaie si putin ulei de masline, se pune si zaharul , apoi smantana . Se toaca si usturoiul verde cu tot cu codite...iese un sos buuun de te lingi pe degete...
Facem si mamaligutza si servim crapul delicios cu sos de usturoi din belsug...

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la gratar cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crap la gratar cu sos

Postat de katty

Crap la gratar cu sos

Portionam pestele si il spalam. Il scurgem si il tamponam cu un prosop absorbant, apoi presaram sare si il lasam la rece 15 minute. Dam pestele prin faina, il scuturam bine de excesul de faina...

Citeste continuarea

Crap cu sos de rosii

Postat de miha

Crap cu sos de rosii

Crapul se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Bucatile de crap se stropesc cu ulei si se dau la frigider pentru cca jumatate de ora, dupa care se prajesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2011, 19:55
ce bine ca sunt prima......
la 27.02.2011, 20:08
ruxy sper ca v-ati simtit bine la gratarel in aer liber si cu mamaligutaaaa
la 27.02.2011, 20:08
In aer liber?..Inseamna ca ai avut o duminica minunata,...asa ca tine..
la 27.02.2011, 20:24
ce bine arata
la 27.02.2011, 20:27
ruxy draga asa ceva sa tot vreau sa mananc

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking