Crap la gratar cu sos salsa de rosii

Postat de medioto59 in Peste
17 Apr 2011 | 5613 vizualizari
Crap la gratar cu sos salsa de rosii

Pentru ca astazi este ziua de Florii si se mananca peste m-am gandit sa va imbii cu aceasta reteta simpla dar foarte gustoasa.

Ingrediente

  • 2 fileuri de crap
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • ulei de masline
  • rozmarin
  • cimbru
  • sare,piper

Pentru sosul salsa

  • 2 rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei chili
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper

Mod de preparare

Condimentam pestele cu sare si piper.Intr-un vas amestecam vinul,zeama de lamaie,uleiul de masline, rozmarinul, cimbrul.Introducem bucatile de peste in vas si lasam la rece, la frigider circa 30 min.
In acest timp preparam sosul salsa.Taiem rosiile si ardeiul gras cubulete mici. Ardeiul chili si usturoiul le taiem rondele mici . Ceapa o taiem marunt.Punem totul intr-un vas si amestecam.Adaugam apoi sucul de lamaie, putin ulei de masline si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Sosul este gata , ne ocupam acum de gratar.Scoatem bucatile de peste de la marinat, incingem bine gratarul si punem pestele pe el.

Lasam sa se rumeneasca bine pe o parte si apoi il intoarcem pe cealalta parte.Cand este bine facut si rumen luam de pe gratar , il asezam pe un platou alaturi de sosul salsa si o garnitura.( eu am avut o garnitura de legume sotate).

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la gratar cu sos salsa de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de peste cu dovlecel

Postat de Ksenya

Tocana de peste cu dovlecel

Pestele il decongelam il portionam si saram, piperam, lasam deoparte. Intr-o oala punem la inabusit in ulei si o cescuta de apa, legumele taiate bucati (fara dovlecel), adaugam sare si inabusim...

Citeste continuarea

Crochete cu peste

Postat de rocsi_1612

Crochete cu peste

Cartoful il curatati, il dati pe razatoarea mica, apoi il scurgeti bine intre maini. Morcovul il decojiti si il dati pe razatoarea mica. Desfaceti conserva cu peste, o scurgeti foarte bine de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2011, 13:10
vin si eu
la 17.04.2011, 13:15
si eu vin
la 17.04.2011, 13:24
Mama miiaaaa
la 17.04.2011, 13:52
la 17.04.2011, 14:11


Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking