Crap portughez

Postat de Ina in Peste
30 Noi 2013 | 15280 vizualizari
Crap portughez

Zilele trecute am descoperit in lista de mail-uri o carte in format .pdf ce contine 600 retete cu peste. Azi am testat una din ele si am fost cu totii foarte multumiti de rezultat :X Costel, care nu este un impatimit al pestelui, a zis ca nici nu a simtit ca a mancat peste, atat de mult i-a placut !

Ingrediente

  • 1 crap ( al meu a avut 2 kg )
  • 4 cepe
  • 10 morcovi mici
  • 2 linguri de faina
  • un borcan rosii in bulion ( zarzavat de iarna )
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel verde
  • cateva fire de cimbru verde
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Crapul se curata, se spala si se taie rondele, pe care le condimentam cu sare, le trecem prin amestec de malai si faina si le prajim in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie.

Din uleiul in care am prajit pestele luam 5 linguri si le punem intr-o tigaie curata, in care vom cali ceapa  taiata solzisori si morcovul feliat pe lungime. Cand ceapa devine aurie adaugam 2 linguri cu faina, amestecam bine pana se absoarbe toata grasime, dupa care stingem cu rosiile in bulion maruntite si amestecate cu 150 ml. vin alb.

Adaugam sare, piper si o foaie de dafin , amestecam totul bine pana se leaga sosul si oprim focul. 

Ungem un vas termorezistent cu 5-6 linguri din sosul preparat, asezam bucatile de peste, peste care vom turna restul de sos . Pe fiecare bucata de peste asezam felii de rosii ( eu am folosit tot rosii conservate ). Stoarcem o lamaie si turnam tot sucul , uniform, in vas. 

Decoram cu piper macinat, frunze de patrunjel si de cimbru.

Dam tava la cuptor pentru cca 25- 30 minute, apoi servim fierbinte, cu mamaliguta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap portughez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

File de biban la cuptor

Postat de Ksenya

File de biban la cuptor

Pestele il verificam de oase  ,saram si piperam si il lasam la frigider pentru a 2-a zi.A 2-a zi pregatim o marinada cu care vom unge fileurile din: coaja de lamaie ,sucul de lamaie,uleiul de...

Citeste continuarea

Chiftelute din peste

Postat de Ksenya

Chiftelute din peste

  Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.  Painea o rupem bucatele si o punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2013, 14:20
bun bun
la 30.11.2013, 14:24
excelent este, Motanel!
la 30.11.2013, 14:30
la 30.11.2013, 14:32
la 30.11.2013, 14:47
Tare bine arata !

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking