Crema de tapioca

Postat de dentistutza in Mancare copii
31 Mai 2011 | 11866 vizualizari
Crema de tapioca

Am citit ici colo despre tapioca dar nu am incercat-o pana acum. Tapioca este obtinuta dintr-o planta originara din Brazilia dar se foloseste in multe alte zone, din Extremul Orient pana in India si Marea Britanie, atat la budinci pentru cei mici cat si la feluri sarate. Are proprietatea de a aglutina mancarea ( ingroasa). Contine zaharuri si nu contine deloc proteine, gluten sau grasimi. . Eu am facut o crema simpla care seamana mult cu clasicul orez cu lapte, dar tapioca este mai fina si se face mai repede . Sigur va fi pe placul copiilor.

Ingrediente

  • 1 cup tapioca
  • 2 cups apa rece
  • 3 cups lapte
  • 3 linguri zahar obisnuit
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/3 baton vanilie despicat pe lung
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Granulele de tapioca se pun la inmuiat cu apa rece timp de 15-20 minute. Apoi, dupa ce s-au umflat se pun la fiert pe foc mic cu restul de ingrediente. Se supravegheaza si se amesteca des ca sa nu se prinda. Este gata atunci cand se ingroasa frumos.

Se poate servi ca atare sau combinata cu putina dulceata/scortisoara/ carame/capsunel...dupa plac si dupa continutul frigiderului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de tapioca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

Postat de Valclaudia

Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone si jeleu de tapioca

Postat de anuta

Desert prajitura cu mascarpone si jeleu de tapioca

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se leaga, apoi se incorporeaza in albusurile tari, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2011, 09:32
la 31.05.2011, 10:08
sa pui si niste nuca de cocos si sa o lasi sa se raceasca la frigider sa vezi ce buna iese
la 31.05.2011, 11:59
la 31.05.2011, 13:21
interesant
la 31.05.2011, 14:37
as incerca-o

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking