Crema de zahar ars

Postat de ela in Dulciuri
21 Apr 2010 | 3664 vizualizari
Crema de zahar ars

rapid si dulce

Ingrediente

  • 1lingura amidon alimentar
  • 8oua,
  • 8linguri zahar,
  • 6linguri zahar pentru caramel,
  • 800ml lapte,
  • 1esenta rom,
  • 1lingura faina,
  • 1zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-o cratita se pun cele 6linguri de zahar si se pune pe foc la caramelizat,rotind mereu de vas,pana ce zaharul se transforma intr-o crusta aurie.Se lasa la racit.Intre timp,in alt vas se bat opuale cu zaharul,esenta de rom si zaharul vanilat,incet pentru a nu face spuma.Laptele se incalzeste putin si se toarna incet peste compozitia cu oua.

La sfarsit se adauga lingura de faina si amidonulapoi se rastoarna totul peste zaharul ars,se acopera cu un capac si se da la cuptor pana ce compozitia capata  o crusta aurie si se desprinde de marginile vasului.Se lasa sa se raceasca foarte bine si se rastoarna intr-o farfurie mai adanca ca sa poata pluti in siropul de la zaharul ars

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars

Iata cum se prepara Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars Luati o cratita de 22 cm, de preferat sa fie una pe care sa o puteti pune si pe foc si in cuptor, puneti in ea 7 linguri de...

Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars

Postat de sufletista

Desert crema de zahar ars

Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem. Tragem cratita de pe foc si inclinam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2010, 14:09
Nadinaaaa,hai cu nota
la 21.04.2010, 15:25
io prima , dar ce facusi aici, vrei sa ne sucim gatul?
la 21.04.2010, 15:26
auzi in loc de faina pot pune amidon?
la 21.04.2010, 15:29
Mariana nu il suci prea tare sa nu-l rupieu am pus si faina si amidon dar am uitat de el,am facut poze si au marimea prea mare si nu ma pricep sa le micsorez,asa ca am mai facut una cu telefonul cand am realizat ca sunt prea mari si pe asta daca o intorc nu se mai vede
la 21.04.2010, 15:43
delicioasa

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking