Crema pasticera (pasticerilor)

Postat de simo_brkic in Prajituri
21 Ian 2012 | 8650 vizualizari
Crema pasticera (pasticerilor)

Eu ador foietajul dar inca nu am inceput sa il fac..deci intre timp practic crema pentru una dintre prajiturile mele preferateeeeeee ...prajiturica din poze e facuta cu aceasta crema..foile deocamdata le am cumparat =)))

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • putina sare
  • scoarta de la o lamaie(rasa)

Mod de preparare

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul,faina ,coaja de lamaie, sarea  (putina ,un varf) si foarte incet adaugam laptele.Lasam pe foc mic lent,amestecand mereu pana la obtinerea unei creme dense.Jumatate din crema obtinuta (daca folosim 3 foi) se spalmeaza pe prima foaie(1 BAZA) si se lasa putin sa se raceasca .Acoperim apoi cu alta foaie,alt strat de crema pasticera si ultima foaie.Se baga la frigider si se poate servi dupa cca.2 ore ,in acest timp se inmoaie foile ; )

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pasticera (pasticerilor)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Eclere pas cu pas (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Eclere pas cu pas (reteta video)

Prima data ne ocupam de aluatul pentru eclere. Punem la fiert apa cu laptele adaugam untul si praful de sare si lasam totul sa fiarba pana se topeste untul. Adaugam apoi toata faina si amestecam...

Citeste continuarea

Piersicute

Postat de Corina33

Piersicute

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare si devin pufoase. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin. Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2012, 09:02
bun
la 21.01.2012, 09:17
tare bine arata!
la 21.01.2012, 09:47
la 21.01.2012, 11:04
e delicioasa...
la 21.01.2012, 11:47
si usor si aratos

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking