Crempita Spaniola

Postat de panacris in Prajituri
9 Mai 2012 | 6133 vizualizari
Crempita Spaniola

Ca tot e marea meci in Capitala, am pregatit o prajitura pentru acest moment. Este asemanatoare cu prajitura Desteapta sau Inteligenta, dar in 1995 cand am cules reteta, sub acest nume circula reteta:D

Ingrediente

  • oua 8 bucati,
  • lapte 1 litru,
  • zahar tos 14 linguri,
  • ciocolata cu lapte 100 g.,
  • zahar vanilnat 4 pliculete,
  • margarina Rama 1 pachet,
  • praf de copt 1 plic,
  • faina 14 linguri,
  • sare iodata

Mod de preparare

Margarina se topeste impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si ciocolata. Dupa ce s/a racit, se adauga pe rand galbenusurile de ou, amestecandu/se continuu. Dupa ce /s/a omogenizat crema, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se incoporeaza apoi si laptele. Albusurile se bat spum cu un praf de sare si se adauga la compozitia de mai sus, incorporandu/se usor. Aluatul obtinut, atentie este foarte fluid, se toarna intr/o tava (mai inalta) tapetata cu foaie de pergament. Se introduce tava in cuptorul preincins, se lasa la foc tare, 250 grade, cca. 10 minute apoi se reduce focul la 150 grade si se lasa aporximativ 50 de minute. Dupa ce trece testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor si se lasa sa se racesaca in tava. la servire se pudreaza cu zahar praf vanilinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crempita Spaniola" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de strudel cu dovleac

Postat de gabrielacuisine

Reteta de strudel cu dovleac

Iata cum se prepara Reteta de strudel cu dovleac  Aluatul: Punem faina cu praful de sare intr-un castron si amestecam bine. Cand punem drojdia, aceasta nu trebuie sa fie in...

Citeste continuarea

Briose finlandeze

Postat de Zamfira

Briose finlandeze

Pregatim aluatul: mixam foarte bine oul cu laptele caldut. Adaugam zaharul si esenta de vanilie, omogenizam totul pentru a se dizolva zaharul. Daca folositi o drojdie proaspata, e bine sa o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2012, 09:43
yammmmm
la 09.05.2012, 09:48
ce bine arata!!
la 09.05.2012, 09:50
yumy
la 09.05.2012, 10:04
primesc si daca nu ma uit la meci ? [bd:20]
la 09.05.2012, 10:11
buna buna

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking