Cuiburi cu oua de Pasti

Postat de laylalala in Dulciuri
6 Apr 2010 | 5694 vizualizari
Cuiburi cu oua de Pasti

Am pregatit de Pasti si aceasta reteta ...

Ingrediente

  • 400 gr fidea
  • 150 gr unt 
  • 400 ml lapte 
  • 400 gr zahar 
  • 2 lingurite scortisora macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • bomboane in forma de ou

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose.
Se imparte fideaua in cele 12 locuri din tava.Se pune untul cu laptele, zaharul, scortisoara si zaharul vanilat bourbon intr-o cratita, pe foc potrivit.Se lasa sa fiarba pana cand untul s-a topit apoi se ia cratita de pe foc.Se toarna, in mod egal, siropul obtinut peste cataiful din tava.Se pudreaza cuiburile cu zahar pudra cu aroma de vanilie si se dau la copt 10-15 minute pana cand s-au rumenit.
Se lasa cuiburile sa se raceasca in tava apoi se scot si se aseza in fiecare bomboane in forma de ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi cu oua de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort marmorat cu crema de unt de arahide

Postat de medioto59

Tort marmorat cu crema de unt de arahide

Mai intai ne ocupam de blat......eu l.am facut de pe o zi pe alta . Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Batem ouale cu un praf de sare si le incorporam in amestecul...

Citeste continuarea

Prajitura tavalita

Postat de Oana

Prajitura tavalita

Pregatim mai intai blatul: separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana obtinem o bezea tare. Adaugam si zeama de lamaie, putin cate putin. Galbenusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2010, 11:24
Frumos!
la 06.04.2010, 12:03
la 06.04.2010, 12:08
foarte frumos
la 06.04.2010, 12:08
la 06.04.2010, 15:26

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking