Cuiburi cu oua de Pasti

Postat de laylalala in Dulciuri
6 Apr 2010 | 5681 vizualizari
Cuiburi cu oua de Pasti

Am pregatit de Pasti si aceasta reteta ...

Ingrediente

  • 400 gr fidea
  • 150 gr unt 
  • 400 ml lapte 
  • 400 gr zahar 
  • 2 lingurite scortisora macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • bomboane in forma de ou

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose.
Se imparte fideaua in cele 12 locuri din tava.Se pune untul cu laptele, zaharul, scortisoara si zaharul vanilat bourbon intr-o cratita, pe foc potrivit.Se lasa sa fiarba pana cand untul s-a topit apoi se ia cratita de pe foc.Se toarna, in mod egal, siropul obtinut peste cataiful din tava.Se pudreaza cuiburile cu zahar pudra cu aroma de vanilie si se dau la copt 10-15 minute pana cand s-au rumenit.
Se lasa cuiburile sa se raceasca in tava apoi se scot si se aseza in fiecare bomboane in forma de ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi cu oua de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Savarine

Postat de deyutzky

Savarine

Punem faina intr-un bol, facem o gropita in mijloc in care punem laptele, adaugam drojdia si zaharul pe care le dizolvam in lapte. Adaugam ouale, uleiul si sarea si amestecam compozitia cu o...

Citeste continuarea

Desert cheescake cu fructe de padure

Postat de panacris

Desert cheescake cu fructe de padure

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2010, 11:24
Frumos!
la 06.04.2010, 12:03
la 06.04.2010, 12:08
foarte frumos
la 06.04.2010, 12:08
la 06.04.2010, 15:26

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking