Ingrediente
- făină de mălai cca. 300 g,
- apă rece cca. 1000 ml,
- sare iodată,
- ulei de măsline,
- brânză de burduf,
- ciuperci champignon
- ouă de prepeliță.
Mod de preparare
Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se acoperă, apoi se oprește focul, lăsându-se la gătit cca. 35 de minute.
Într-un vas din lut special cu locașe, se așează un ”boț” de mămăligă, o pălărie de ciupercă, ce s-a copt în prealabil cu puțin ulei și sare aromată cu cimbru. În fiecare pălărie se sparge un ou de prepeliță, se presară brânză de burduf, apoi se se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 10 de minute. Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă verde după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de mămăligă" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|